Kategóriák

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Trusted Shops

 

Minősített webáruház

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Partnereink

Termék Garancia

Garancia időtartama

Figyelembe véve, hogy az Interbolt.eu Kft által forgalamzott termékek ha másként nincs jelölve, akkor azok újra értékesített termékek. Így az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szabályai az Interbolt.eu Kft. által forgalmazott Termékekre nem vonatkoznak. Kivételt képeznek ez alól az új termékek.

Az Interbolt.eu Kft. által vállalt garancia idők az egyes termékekre:

Szerver számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített szerver részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, RAID Vezérlő, Ventilátor, HDD Backplane, memória, stb) jellemzően 12 és/vagy 24 hónap, ezalól kívétel a RAID vezérlő akkumlátora, melyre 1 hónap garancia érvényes. Ez alól kívétel a külön értékesített RAID Vezérlőhöz csatolt vagy csak a külön vásárolt RAID akkumlátor. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Asztali számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Ventilátor, memória, stb) 12 hónap garancia érvényes.

Laptop, Tablet, Mobil (Hordozható számítógép) és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Kijelző, Ventilátor, HDD Backplane, Memória, stb) 6 hónap, kívétel az akkumlátor, melyre 3 munkanap garancia érvényes. Ez alól kívétel a külön értékesített akkumlátor.

Munkaállomás (Workstation) számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Ventilátor, memória, stb) 12 és/vagy 24 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Merevlemezek: SAS és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kívétel a nettó 9 000HUF összeg alatti termék, melyre 3 hónap garancia idő érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Merevlemezek: SATA és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 6 hónap garancia érvényes. Ez alól kívétel a "Hot Swap" azaz az üzem közben cserélhető HDD-k. Melyre 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kívétel a nettó 6 000HUF összeg alatti termék, melyre 3 hónap garancia idő érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Memória modul: Bármilyen DDR, DDR2, DDR3 és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

RAID vezérlő és az azzal szállított alkatrészek (Battery Backup Unit, Cache, kábel), cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Hálózati vezérlők és az azzal szállított alkatrészek cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Szünetmentes tápegység (UPS) és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített UPS részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, stb) 12 hónap, kívétel az akkumlátor, melyre a garancia nem érvényes. Ez alól kívétel a külön értékesített akkumlátor. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Projektor és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kívétel a Projektor részét képező "Lámpa, Lámpatest", melyre 3 hónap garanica idő érvényes Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Nyomtató és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített nyomtató részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, tápegység, stb) 6 hónap.  Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Hálózati eszközök és az azzal szállított alkatrészek, a cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, tápegység, stb) 6 hónap. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Kiegészítő alkatrészek, perifériák, egyéb eszközök és az azzal szállított alkatrészek, a cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek 6 hónap. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Az itt fel nem sorolt és a Webáruházban megvásárolható egyéb termékekre és az azzal szállított alkatrészek cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes.

Merevlemezek esettén garanciális csere akkor lehetséges, ha a hibák száma már kellően magas, azaz eléri a gyártó által meghatározott küszöbszintet.

 

Termék garancia, ügyintézés menete

A termékgarancia időtartam a vásárlás napjával kezdődik, azaz a garancia a termék átvételének időpontjától számítandó minden termék esetében. Gyártói garancia esetén 1 illetve 2 év,modelltől függően.

A használt, de még élő gyártói garancia szolgáltatással rendelkező termékek esetében, a garancia honosításnak felelősége a vevőt terheli. Arra vonatkozóan az Interbolt.eu Kft. semmilyen felelőséget és kötelezettséget nem vállal.

Pixelhiba:
A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk, (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

A garancia biztosítása ingyenes a szállító telephelyén munkanapokon. A garancia elsősorban a termék javítására vonatkozik, maximum 30 napon belül az átvételtől számítva, az erre vonatkozó törvény szabályai szerint. A jótállási idő olyan időtartammal hosszabbodik meg, míg a terméket a jótállás keretében kijavítják és a vásárlót a termék árvételéről értesítik. A termék vagy jelentős részének cseréje esetén a termékgarancia időtartama a kicserélt termék (jelentős része) tekintetében újra kezdődik.

Amenniyben a termék garanciális ügyintézése meghaladja a törvényileg szabályozott határídőt úgy a terméket, egy a hibás eszközzel teljes mértékben megegyező termékkel és paraméterekkel rendelkező eszközre cseréljük. Amenniyben az sem lehetséges felelősen az Interbolt.eu Kft. részéről, úgy a hibás termék vételárát jóváírjuk a vásárló részére.  Egyéb esetben a meghibásodott eszközt másik termekre cserélni nem tudjuk.

 

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni írásban vagy telefonon. Azt követően a  https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen. Amennyiben ezt elmulasztja, az ebből adódó károk és  az ügyintésé elhúzódásáért a felelőség a vevőt terhelik. A termékekre telephelyi garancia, azaz kizárólag cégünk telephelyén áll modunkban azt javításra, ügyintézésre átvenni. Lehetőség szerint személyes vagy csomagküldő szolgálattal visszaküldve a terméket cégünk telepheléyre. A termékeket, azok alkatrészeit egyedi sorszámmal ellátott garancia etikettel látkuk el, melynek eltávolítása  részben vagy egészében garancia megvonással jár. A beérkezett eszközöket bevizsgáljuk, fellépő hiba esetén javítjuk vagy cseréljük.

 

Amennyiben a termék garanciális hibája megállapítható, akkor a viszzaszállítás, bevizsgálás, javítás, garanciális probléma elhárításának díját és költségeit cégünk vállalja.  Abban az esetben, ha a készülék hibája nem garanciális jellegű, tehát nem rendeltetésszerű használatból, fizikai sérülésből, a szükséges karbantartás elmulasztásából, illetve a vásárlóra terhelt bármiféle kötelezettség elmulasztásából ered, a felmerült költségek (szállítási, bevizsgálási, javítási díj) az ügyfelet terhelik.

A javítási idő az átvételtől számított max. 30 munkanap. A javítási idő alatt cserekészüléket biztosítani nem tudunk. A javítás következtében a termék értéke, használhatósága az azonos ideig rendeltetésszerűen használt termékekhez képest nem csökken.

Ha a javítás során kiderül, hogy a bejelentett hiba nem hardver eredetű (helytelen kezelés, vírus okozta), úgy cégünk fenntartja a jogot magának, hogy a mindenkori rezsióradíjat számítsa fel. Javításhoz általában a komplett alapgépet kell a szervizbe behozni (Eredeti csomagolásban, tartozékokkal.)

A futárszolgálattal illetve postával érkezett készülékeket abban az esetben vesszük át, ha a csomagolás sérülésmentes és bejelentésre került a hiba. A termék visszaszállításáról a vásárlónak kell gondoskodni. Visszaküldési cím: Interbolt.eu Kft., 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1. HRSZ2942/13. A csomagra minden esteben külön fel kell tüntenttni  a hiba bejenentést követően kapot azonosító számot. 

A futárszolgálat illetve postai költségek minden esetben a vásárlót terhelik. Utánvétes csomagot nem veszünk át! A gyártói garanciát a meghibásodása esetén a gyártó országos hálózatában lehet érvényesíteni.

A termékgarancia nem terjed ki azokra a károkra, amelyek a karbantartás hiányából, illetéktelen beavatkozásból, változtatásokból, nem rendeltetésszerű használatból, rongálásból vagy illetéktelenül végzett javításokból erednek.


A termékgarancia nem terjed ki, többek között azonnali garanica vesztéssel jár: - ha a-  további hibákra vagy károkra:

  • Termék rendeltetésének nem megfelelő illetve nem szokásos használatából eredő meghibásodásokra és károkra;
  • Helytelen használatból, balesetből vagy hanyagságból eredő meghibásodásokra és károkra és a nem kompatibilis eszközökhöz történő rákötés esetén;
  • Helytelen kipróbálásból, használatból, karbantartásból, üzembe helyezésből, módosításból, jogosulatlan vagy módosított, illetve megváltoztatott szoftver-alkalmazásból eredő hibákra vagy károkra
  • Azokra a Termékekre, amelyeket a teljesítményüket károsan befolyásoló módon szereltek szét és javítottak meg, illetve oly módon, amely nem teszi lehetővé a készülék megfelelő vizsgálatát és bármilyen jótállási igény igazolását, kivéve, ha javítás a Gyártó szakszervizében történt;
  • Üzemeltetett rendszer működéséből eredő károkra és hibákra. Továbbá mint - és,  azaz - az elektronikai rendszerekben rögzített programok (Firmware) kompatibilitására. Esetleges gyártó által kompatibilis alkatrészként jelölt alkatrész vagy kiegészító nem megfelelő mükődésére Firmware illesztési hiba miatt.   Azok más rendszerbe való integrálásának helyes mükődésére.
  • Nedvesség, folyadék vagy ráöntött élelmiszer következtében jelentkező hibákra és károkra
  • Termék vezérlőegységéhez tartozó vezeték megnyúlására, a letört modemfülre
  • A terméket nem megfelelően, a tartalom jellegének, természetének és mennyiségének megfelelő burkolatba csomagolta és annak tartalmához a csomagolás, illetve a lezárás nyilvánvaló megsértése nélkül hozzáférni nem lehet - azaz megfelelő keménységű kartondobozba zárt, jól "kibélelt", lehetőség szerint a az eredti csomagolásában!

 

Partner oldalainkon (eBay, Vatera, Jófogás, stb...) megrendelt termékek esetén ugyanazok a garancia idők érvényesek, mint a webáruházon keresztül történt vásárlás esetén. Garanciaidőn belüli meghibásodás esetén a terméket minden esetben a vevőnek kell visszajuttatni telephelyünkre saját költségén. A meghibásodott terméket 30 napon belül bevizsgáljuk és lehetőség szerint cseréljük. A csere terméket postai úton juttatjuk el a vásárlóhoz. Ha csere terméket nem tudunk biztosítani, úgy a teljes vételárat 30 napon belül visszafizetjük a vásárlónak. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy a meghibásodás szakszerűtlen kezelésből ered, úgy szakértői vizsgálatot kezdeményezünk. Amennyiben a szakértői vizsgálat a vásárlói mulasztást, szakszerűtlen használatot támasztja alá, úgy a bevizsgálás díját a vásárlóra terheljük.

A vásárló kötelezettségei:
Földelt csatlakozót használni a gyártó által megadott előírás szerint, kizárólag a készülékhez tartozó eredeti kábel használata,  az eladó és a szerviz által előírt használati utasítás betartása fel- és összeszereléskor. Használati utasítás letöltése a gyártó weboldaláról elérhető, azt a Vevőnek kell önállóan letölteni. Annak nyelvi elérhetőségéről előzetes cégünk ügyfélszolgálatánál email-ben érdeklődhet. Csomagátvételt követően az első üzembe helyezés előtt a készülék elérje a szóbahőmérsékletet.

 

További információk az ÁSZF oldalon.