Akció

Kategóriák

Fizetési megoldás

 

Vedd meg most, fizess később PastPay-jel

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

 

paypal.com

Kiemelt partnereink

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Pénznem váltás

Partnereink

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

Érvényes 2015.11.23. napjától. (Módósítva: 2023.05.04.)

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.interbolt.eu weboldalon, található webáruházon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A www.interbolt.eu webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ("Elkertv.") szabályozza.

Felhasználó a weboldal használatával elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket. Az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot, hogy a Általános Szerződési Feltételeket a felhasználók előzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa.

 

Az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot, hogy a partneroldalakon értékesített eszközök esetén (eBay, Vatera, Jófogás, stb...) a partner ÁSZF-e irányadó.

A Szolgáltató adatai

Interbolt.eu Kft
8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 83.
Adószám: 14856433-2-20
www.interbolt.eu
Cégjegyzék szám: Cg. 20-09-069792

 

Nyilvántartásba vevő szerv:

Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 7.

Telefonszám: (06 92) 311 375


Székhely:
Interbolt.eu Kft.
8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 83.
Tel. +36 1 522 2522
info@interbolt.eu

Termékátvétel:
Interbolt.eu Kft.
2120 Dunakeszi, Reülőtéri út 1. HRSZ2942/13
Tel. +36 1 522 2522
info@interbolt.eu

Felügyeleti szerveink

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31-én megszűnt. A fogyasztóvédelmi szabályok megsértése esetén a fogyasztó 2017. január 1-től panaszával elsősorban a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat (elérhetőség: http://jarasinfo.gov.hu).
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (címe: 1011 Budapest, Fő utca 44-50, központi postafiók címe: 1440 Budapest, Pf. 1., http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium)

Keszthely Város Önkormányzati Hivatal
Telefon:+36 83 505 500
8360 Keszthely, Fő tér 1.


Keszthely Kormányhivatala
Telefon: +36 83 505 180
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Cím: 1011 Budapest, Fő u. 44-50.


Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
Telefon: +36 92 550 510
8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 24.

 

Ha Felhasználó az Európai Unióban él, az interneten vásárolt termékre, szolgáltatásra vonatkozó panaszával kapcsolatban igénybe veheti az Európai Bizottság alábbi online vitarendezési eszközét. Az Európai Bizottság online vitarendezési platformja

Webhely: https://webgate.ec.europa.eu/odr

Ezt az internetalapú platformot az EU azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére. Az online vitarendezési platformról és használatáról, a vitarendezés módjáról további információkat a fenti link használatával elérhető webhelyen talál.

 

További infórmációk: (Külső linkek)

https://www.fogyasztovedelem.kormany.hu
https://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/#/fogyasztovedelmi_hatosag
https://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/#/bekelteto_testuletek
https://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/#/altalanos_szabalyok_1
https://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/#/online_vitarendezes_2

Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei

Az adatbeviteli hibák javítására a „MEGRENDEL” gomb megnyomása előtt van lehetőség. A visszalépéshez a „Vissza” gombot kell használni. A regisztrációkor megadott adatokat és belépési jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni a „ADATMÓDOSÍTÁS” menüpontban. A „Kosár” tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető. Ha a megrendelés elküldését követően észlel adatbeviteli hibát, azt kérjük haladéktalanul jelezze az info@interbolt.eu e-mail címen a hiba mielőbbi kijavítása érdekében.

Termék garancia, ügyintézés menete

Frissítve 2021.01.06.

Figyelembe véve, hogy az Interbolt.eu Kft által forgalmazott termékek ha másként nincs jelölve, akkor azok újra értékesített termékek. Így az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szabályai az Interbolt.eu Kft. által forgalmazott Termékekre nem vonatkoznak. Kivételt képeznek ez alól az új termékek.

Garancia típusok

Szerverinkre az alábbi garancia típusok érhetőek el

Standart pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető). Alap felvétel és visszaszállítás. Alapgarancia részeként kiegészítő szolgáltatás díjmentesen a csomagfelvétel. Kizárólag szerver és storage termékeinkre elérhető. 

NBD pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető). Következő munkanapi felvétel és visszaszállítás. Opcionálisan választható

NBD onsite és/vagy (+12hónap bővíthető). Következő munkanapi helyszíni. Opcionálisan választható

Az Interbolt.eu Kft. által vállalt garancia idők az egyes termékekre:

Új termékekre a jótállási idő a termék vételárától függ: a 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó vételár esetén 1 év, a 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó vételár esetén 2 év, míg a 250 000 forint vételár felett 3 év a jótállási idő.

Használt termékekre az alábbiak szerint:

Szerver számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített szerver részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, RAID Vezérlő, Ventilátor, HDD Backplane, memória, stb) 12, 24 vagy 36 hónap, ez alól kivétel a RAID vezérlő akkumulátora, melyre 1 hónap garancia érvényes. Ez alól kivétel a külön értékesített RAID Vezérlőhöz csatolt vagy csak a külön vásárolt RAID akkumulátor. Ha a fentiektől eltérő garanciavállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül. Minden DDR3 memóriával szerelt szerver konfigurációra az alapgarancia 12 hónap, a DDR4 memóriával és Intel E5-24xx v3/4 vagy E5-26xx v3/4 szerelt szerver esetében pedig az alapgarancia 24 hónap. Minden Intel Scalable sorozatú processzorral szerelt szerverre 36 hónap garanciát vállalunk.

Asztali számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Ventilátor, memória, stb) 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Laptop, Tablet, Mobil (Hordozható számítógép) és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Kijelző, Ventilátor, HDD Backplane, Memória, stb) 6 hónap, kivétel az akkumulátor, melyre 3 munkanap garancia érvényes. Ez alól kivétel a külön értékesített akkumulátor. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Munkaállomás (Workstation) számítógép és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek (alaplap, tápegység, HDD, Ventilátor, memória, stb) 12/24/36 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garanciavállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül. Minden DDR3 memóriával szerelt munkaállomás konfigurációra az alapgarancia 12 hónap, a DDR4 memóriával és Intel E5-24xx v3/4 vagy E5-26xx v3/4 szerelt munkaállomás esetében pedig az alapgarancia 24 hónap. Minden Intel Scalable sorozatú processzorral szerelt munkaállomásra 36 hónap garanciát vállalunk.

Merevlemezek: SAS és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kivétel a nettó 9 000HUF összeg alatti termék, melyre 3 hónap garancia idő érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Merevlemezek: SATA és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 6 hónap garancia érvényes. Ez alól kivétel a "Hot Swap" azaz az üzem közben cserélhető HDD-k. Melyre 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kivétel a nettó 6 000HUF összeg alatti termék, melyre 3 hónap garancia idő érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Memória modul: Bármilyen DDR, DDR2, DDR3 és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

RAID vezérlő és az azzal szállított alkatrészek (Battery Backup Unit, Cache, kábel), cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Hálózati vezérlők és az azzal szállított alkatrészek cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Szünetmentes tápegység (UPS) és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített UPS részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, stb) 12 hónap, kivétel az akkumulátor, melyre a garancia nem érvényes. Ez alól kivétel a külön értékesített akkumulátor. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Projektor és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ez alól kivétel a Projektor részét képező "Lámpa, Lámpatest", melyre 3 hónap garancia idő érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Nyomtató és az azzal szállított alkatrészek, cégünk által értékesített nyomtató részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, tápegység, stb) 6 hónap. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Hálózati eszközök és az azzal szállított alkatrészek, a cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek (Vezérlő elektronika, Ventilátor, tápegység, stb) 6 hónap. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Kiegészítő alkatrészek, perifériák, egyéb eszközök és az azzal szállított alkatrészek, a cégünk által értékesített eszköz részeit képező egységek 6 hónap. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

Az itt fel nem sorolt és a Webáruházban megvásárolható egyéb termékekre és az azzal szállított alkatrészek cégünk által értékesített számítógép részeit képező egységek 12 hónap garancia érvényes. Ha a fentiektől eltérő garancia vállalás van a termékre, akkor az a termék oldalon feltüntetésre kerül.

B2B Garancia. Viszonteladói csökkentet áron értékesített termékekre egységesen 30 nap garancia érvényes.

Merevlemezek esettén garanciális csere akkor lehetséges, ha a hibák száma már kellően magas, azaz eléri a gyártó által meghatározott küszöbszintet.

 

 

A termékgarancia időtartam a vásárlás napjával kezdődik, azaz a garancia a termék átvételének időpontjától számítandó minden termék esetében. 

A használt, de még élő gyártói garancia szolgáltatással rendelkező termékek esetében, a garancia honosításnak felelősége a vevőt terheli. Arra vonatkozóan az Interbolt.eu Kft. semmilyen felelőséget és kötelezettséget nem vállal.

Pixelhiba:
A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk, (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

A garancia biztosítása ingyenes a szállító telephelyén munkanapokon. A garancia elsősorban a termék javítására vonatkozik, maximum 30 napon belül az átvételtől számítva, az erre vonatkozó törvény szabályai szerint. A jótállási idő olyan időtartammal hosszabbodik meg, míg a terméket a jótállás keretében kijavítják és a vásárlót a termék árvételéről értesítik. A termék vagy jelentős részének cseréje esetén a termékgarancia időtartama a kicserélt termék (jelentős része) tekintetében újra kezdődik.

Amenniyben a termék garanciális ügyintézése meghaladja a törvényileg szabályozott határídőt úgy a terméket, egy a hibás eszközzel teljes mértékben megegyező termékkel és paraméterekkel rendelkező eszközre cseréljük. Amenniyben az sem lehetséges felelősen az Interbolt.eu Kft. részéről, úgy a hibás termék vételárát jóváírjuk a vásárló részére.  Egyéb esetben a meghibásodott eszközt másik termekre cserélni nem tudjuk.

 

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni írásban vagy telefonon. Azt követően a  https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen. Amennyiben ezt elmulasztja, az ebből adódó károk és  az ügyintésé elhúzódásáért a felelőség a vevőt terhelik. A termékekre telephelyi garancia, azaz kizárólag cégünk telephelyén áll modunkban azt javításra, ügyintézésre átvenni. Lehetőség szerint személyes vagy csomagküldő szolgálattal visszaküldve a terméket cégünk telepheléyre. A termékeket, azok alkatrészeit egyedi sorszámmal ellátott garancia etikettel látkuk el, melynek eltávolítása  részben vagy egészében garancia megvonással jár. A beérkezett eszközöket bevizsgáljuk, fellépő hiba esetén javítjuk vagy cseréljük.

 

Amennyiben a termék garanciális hibája megállapítható, akkor a viszzaszállítás, bevizsgálás, javítás, garanciális probléma elhárításának díját és költségeit cégünk vállalja.  Abban az esetben, ha a készülék hibája nem garanciális jellegű, tehát nem rendeltetésszerű használatból, fizikai sérülésből, a szükséges karbantartás elmulasztásából, illetve a vásárlóra terhelt bármiféle kötelezettség elmulasztásából ered, a felmerült költségek (szállítási, bevizsgálási, javítási díj) az ügyfelet terhelik.

A javítási idő az átvételtől számított max. 30 munkanap. A javítási idő alatt cserekészüléket biztosítani nem tudunk. A javítás következtében a termék értéke, használhatósága az azonos ideig rendeltetésszerűen használt termékekhez képest nem csökken.

Ha a javítás során kiderül, hogy a bejelentett hiba nem hardver eredetű (helytelen kezelés, vírus okozta), úgy cégünk fenntartja a jogot magának, hogy a mindenkori rezsióradíjat számítsa fel. Javításhoz általában a komplett alapgépet kell a szervizbe behozni (Eredeti csomagolásban, tartozékokkal.)

A futárszolgálattal illetve postával érkezett készülékeket abban az esetben vesszük át, ha a csomagolás sérülésmentes és bejelentésre került a hiba. A termék visszaszállításáról a vásárlónak kell gondoskodni. Visszaküldési cím: Interbolt.eu Kft., 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1. HRSZ2942/13. A csomagra minden esteben külön fel kell tüntenttni  a hiba bejenentést követően kapot azonosító számot. 

A futárszolgálat illetve postai költségek minden esetben a vásárlót terhelik. Utánvétes csomagot nem veszünk át! A gyártói garanciát a meghibásodása esetén a gyártó országos hálózatában lehet érvényesíteni.

A termékgarancia nem terjed ki azokra a károkra, amelyek a karbantartás hiányából, illetéktelen beavatkozásból, változtatásokból, nem rendeltetésszerű használatból, rongálásból vagy illetéktelenül végzett javításokból erednek.


A termékgarancia nem terjed ki, többek között azonnali garanica vesztéssel jár: - ha a-  további hibákra vagy károkra:

 • Termék rendeltetésének nem megfelelő illetve nem szokásos használatából eredő meghibásodásokra és károkra;
 • Helytelen használatból, balesetből vagy hanyagságból eredő meghibásodásokra és károkra és a nem kompatibilis eszközökhöz történő rákötés esetén;
 • Helytelen kipróbálásból, használatból, karbantartásból, üzembe helyezésből, módosításból, jogosulatlan vagy módosított, illetve megváltoztatott szoftver-alkalmazásból eredő hibákra vagy károkra
 • Azokra a Termékekre, amelyeket a teljesítményüket károsan befolyásoló módon szereltek szét és javítottak meg, illetve oly módon, amely nem teszi lehetővé a készülék megfelelő vizsgálatát és bármilyen jótállási igény igazolását, kivéve, ha javítás a Gyártó szakszervizében történt;
 • Üzemeltetett rendszer működéséből eredő károkra és hibákra. Továbbá mint - és,  azaz - az elektronikai rendszerekben rögzített programok (Firmware) kompatibilitására. Esetleges gyártó által kompatibilis alkatrészként jelölt alkatrész vagy kiegészító nem megfelelő mükődésére Firmware illesztési hiba miatt.   Azok más rendszerbe való integrálásának helyes mükődésére.
 • Nedvesség, folyadék vagy ráöntött élelmiszer következtében jelentkező hibákra és károkra
 • Termék vezérlőegységéhez tartozó vezeték megnyúlására, a letört modemfülre
 • A terméket nem megfelelően, a tartalom jellegének, természetének és mennyiségének megfelelő burkolatba csomagolta és annak tartalmához a csomagolás, illetve a lezárás nyilvánvaló megsértése nélkül hozzáférni nem lehet - azaz megfelelő keménységű kartondobozba zárt, jól "kibélelt", lehetőség szerint a az eredti csomagolásában!

 

Garancia kiterjesztések ügyintése:

Standart pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető). Alap felvétel és visszaszállítás. Alapgarancia részeként kiegészítő szolgáltatás díjmentesen a csomagfelvétel. Kizárólag szerver és storage termékeinkre elérhető.

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni írásban vagy telefonon. Azt követően a https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen. Amennyiben a hibabejelentést elmulasztja, az ebből adódó károk és a garanciális ügyintézés elhúzódásáért, az Interbolt.eu felelősséget nem vállal.


A vásárló a hibás terméket megküldi vagy személyesen átadja az Interbolt.eu telephelyén (2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1. HRSZ2942/13.), az Interbolt.eu részére nyitvatartási időn belül.Minden munkanapon 08:00 – 16:00 óra között. Megküldés esettén vásárló a hibás terméket becsomagolva átadja az Interbolt.eu által megadott futárszolgálat munkatársának.

A beérkezett hibás terméket, a szakértőink bevizsgálják, majd a bejelentett hibát javítják, illetve szüksége esetén, a meghibásodott alkatrészt 14 napon belül cserélik.

Amennyiben a termékből raktárkészlet hiány van, a meghibásodott alkatrészt, egy egyeztetést követően a hibás alkatrésszel egyenértékű termékkel vagy a hibás alkatrésznél magasabb kategóriájú csere termékkel helyetesítheti a vásárló részére. Az Interbolt.eu Kft. kizárólag Magyarország területén vállaja a Standart pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető). szolgáltatást.


NBD pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető). Következő munknapi felvétel és visszaszállítás. Opciónálisan választható

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni írásban vagy telefonon. Azt követően a https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen. Amennyiben a hibabejelentést elmulasztja, az ebből adódó károk és a garanciális ügyintézés elhúzódásáért, az Interbolt.eu felelősséget nem vállal.

Cégünk szakértője felveszi Vásárlóval a kapcsolatot telefonon egyeztettés céljából illetve bekéri a meghibásodott termékről a diagnosztikai riportot. Kérés esetén az Interbolt.eu szerver szakértő kollégái segítenek a Vásárlónak a diagnosztikai riport elkészítésében. Interbolt.eu szerver szakértő kollégái a kapott diagnosztikai riportot elemzik, mely alapján a hibás alkatrész megfelelő cseréjét megküldi a következő munkanapra a Vásárló részére.

 

Amennyiben a termékből raktárkészlet hiány van, a meghibásodott alkatrészt, egy egyeztetést követően a hibás alkatrésszel egyenértékű termékkel vagy a hibás alkatrésznél magasabb kategóriájú csere termékkel helyetesítheti a vásárló részére. A meghibásodott terméket az Intebolt.eu díjmentesen visszaszállítja Vásárló telephelyéről, egy előre egyeztetett időpontban. A hiba bejelentésének legkésőbb az adott munkanap 14.00 óráig be kell érkeznie a weboldalon megtalálható űrlapon. Az Interbolt.eu Kft. kizárólag Magyarország területén vállaja az NBD pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető) szolgáltatást. A feltüntetett ár tartalmazza, a kiszállítási és visszaszállítási díjat is.

 

NBD onsite és/vagy (+12hónap bővíthető). Következő munkanapi helyszíni garancia a Vásárló telephelyén. Opciónálisan választható


A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni írásban vagy telefonon. Azt követően a https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen. Amennyiben a hibabejelentést elmulasztja, az ebből adódó károk és a garanciális ügyintézés elhúzódásáért, az Interbolt.eu felelősséget nem vállal.

Cégünk szakértője felveszi Vásárlóval a kapcsolatot telefonon egyeztettés céljából illetve bekéri a meghibásodott termékről a diagnosztikai riportot. Kérés esetén az Interbolt.eu szerver szakértő kollégái segítenek a Vásárlónak a diagnosztikai riport elkészítésében. Interbolt.eu szerver szakértő kollégái a kapott diagnosztikai riportot elemzik, mely alapján a hibás alkatrész megfelelő cseréjét leszállítják a következő munkanapra a Vásárló részére. Az Interbolt.eu részéről egy szakértő szervízmérnők kolléga szállítja ki és cseréli ki a hibás eszközt a Vásárló telephelyén egy előre egyeztetett időpontban, a bejelentést követő munkanapon.


Amennyiben a termékből raktárkészlet hiány van, a meghibásodott alkatrészt, egy egyeztetést követően a hibás alkatrésszel egyenértékű termékkel vagy a hibás alkatrésznél magasabb kategóriájú csere termékkel helyetesítheti a vásárló részére. A hiba bejelentésének legkésőbb az adott munkanap 14.00 óráig be kell érkeznie a weboldalon megtalálható űrlapon. Az Interbolt.eu Kft. kizárólag Magyarország területén vállaja az NBD onsite és/vagy (+12hónap bővíthető) szolgáltatást. A feltüntetett ár tartalmazza, a kiszállási és munkadíját is.

 

Partner oldalainkon (eBay, Vatera, Jófogás, stb...) megrendelt termékek esetén ugyanazok a garancia idők érvényesek, mint a webáruházon keresztül történt vásárlás esetén. Garanciaidőn belüli meghibásodás esetén a terméket minden esetben a vevőnek kell visszajuttatni telephelyünkre saját költségén. A meghibásodott terméket 30 napon belül bevizsgáljuk és lehetőség szerint cseréljük. A csere terméket postai úton juttatjuk el a vásárlóhoz. Ha csere terméket nem tudunk biztosítani, úgy a teljes vételárat 30 napon belül visszafizetjük a vásárlónak. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy a meghibásodás szakszerűtlen kezelésből ered, úgy szakértői vizsgálatot kezdeményezünk. Amennyiben a szakértői vizsgálat a vásárlói mulasztást, szakszerűtlen használatot támasztja alá, úgy a bevizsgálás díját a vásárlóra terheljük.

 

A vásárló kötelezettségei:
Földelt csatlakozót használni a gyártó által megadott előírás szerint, kizárólag a készülékhez tartozó eredeti kábel használata,  az eladó és a szerviz által előírt használati utasítás betartása fel- és összeszereléskor. Használati utasítás letöltése a gyártó weboldaláról elérhető, azt a Vevőnek kell önállóan letölteni. Annak nyelvi elérhetőségéről előzetes cégünk ügyfélszolgálatánál email-ben érdeklődhet. Csomagátvételt követően az első üzembe helyezés előtt a készülék elérje a szóbahőmérsékletet.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az  nem felel meg a  forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Továbbá az nem alkalmas a rendeltetészerű használatra.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a  termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a  kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a  gyártóval szemben érvényesítheti

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén alapján az Interbolt.eu jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A szerződésben vagy jogszabályban meghatározott jogok.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után a nem rendeltetésszerű használat vagy szállítás útán keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Garancia kiterjesztés

A garancia kiterjesztés megvásárolható a készülék vásárlásával egyidejűleg. A garancia kiterjesztés díját, annak megvásárlásakor egy összegben kell megfizetni. A vásárolt garancia kiterjesztés a bolti garancia lejárata utáni nap lép életbe, és a vevő által vásárolt időszakra szól.
A garancia kiterjesztés nem szól tartozékokra (pl:akkumulátor, elemek) nem vonatkozik továbbá számítástechnikai eszközök szoftveres meghibásodására! A garancia kiterjesztés nem érvényesíthető nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákra.

 

Válasszon gyártói feltételekkel megegyező garanciát:

Standart pickup & return és +12hónap garancia kiterjesztés

Alap felvétel és visszaszállítás. Alapgarancia részeként kiegészítő szolgáltatás díjmentesen a csomagfelvétel. A vásárló az észlelt hibát cégünk felé bejelenti írásban vagy telefonon. A vásárló a hibás terméket becsomagolva átadja az Interbolt.eu által megadott futárszolgálat  munkatársának. A beérkezett hibás terméket, a szakértőink bevizsgálják, majd a bejelentett hibát javítják, illetve szüksége esetén, a meghibásodott alkatrészt 14 napon belül cserélik. A termékre érvényes garancia 12 hónappal meghosszabodik.

 

NBD pickup & return és/vagy (+12hónap bővíthető)

Következő munkanapi felvétel és visszaszállítás.

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé bejelenti írásban vagy telefonon. Cégünk szakértője felveszi Vásárlóval a kapcsolatot telefonon egyeztetés céljából illetve bekéri a meghibásodott termékről a diagnosztikai riportot. Kérés esetén az Interbolt.eu szerver szakértő kollégái segítenek a Vásárlónak a diagnosztikai riport elkészítésében. Interbolt.eu szerver szakértő kollégái a kapott diagnosztikai riportot elemzik, mely alapján a hibás alkatrész megfelelő cseréjét megküldi a következő munkanapra a Vásárló részére. Opcionálisan a termékre érvényes garancia 12 hónappal meghosszabbodik.  

 

NBD onsite és/vagy (+12hónap bővíthető)

Következő munkanapi helyszíni garancia a Vásárló telephelyén.

A vásárló az észlelt hibát cégünk felé bejelenti írásban vagy telefonon. Cégünk szakértője felveszi Vásárlóval a kapcsolatot telefonon egyeztetés céljából illetve bekéri a meghibásodott termékről a diagnosztikai riportot. Kérés esetén az Interbolt.eu szerver szakértő kollégái segítenek a Vásárlónak a diagnosztikai riport elkészítésében. Interbolt.eu szerver szakértő kollégái a kapott diagnosztikai riportot elemzik, mely alapján a hibás alkatrész megfelelő cseréjét leszállítják a következő munkanapra a Vásárló részére. Az Interbolt.eu részéről egy szakértő szervizmérnök kolléga szállítja ki és cseréli ki a hibás eszközt a Vásárló telephelyén egy előre egyeztetett időpontban, a bejelentést követő munkanapon. Opcionálisan a termékre érvényes garancia 12 hónappal meghosszabbodik.  

A kiegészítő szolgáltatások díja az alapgarancián felül biztosít a vásárlástól számított 12 és/vagy +12 hónap garancia kiegészítést.

Termékek állapota

Az "Újszerű" termékek esetében a termék teljes mértékben hibátlan. Esztétikailag kifogástalan, de újnak nem mondható. Burkolaton belül portiszta - por tisztított. Burkolaton előfordulhat matrica eltávolításkor ott maradó szennyeződés és annak nyoma.

LCD vagy TFT (pixel technológiával működő) kijelzővel rendelkező termékek esetében szállítást követően elfordulhatnak pixelhibák. Ide vonatkozóan a pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

Akkumulátorral szerelt termékek esetében a gyártó által közölt adatok nem számítanak mérvadónak.
Bármelyik termék esetében ha az akkumulátort tartalmaz, az akár a hosszabb állásidőtől is erősen a várt teljesítmény alatt működhet. Ideértve a hordozható számítógépeket, melyre cégünk a gyártó által közölt adatok szerinti időtartam 15% százalékát meg nem haladó üzemidő alatt azt külön feltünteti a termék adatoknál. Ideértendő, hogy nem érvényesíthető garanciális igény akkumulátorra, ha az teljesítménye a fentiek szerint rendelkezik.


A "Használt" termékek esetében a termékek az "Újszerű" állapoton felül előfordulhatnak a burkolaton erősebb karcolások, szennyeződések. Burkolati elemek hiányosak is lehetnek.  Laptop esetében a billentyűzet és a touch pad láthatóan van kifényesedve. Akkumulátorral szerelt termékek esetében annak teljesítménye nem érheti el a gyártó által megadott teljesítmény 5-10%-t sem.

LCD vagy TFT (pixel technológiával működő) kijelzővel rendelkező termékek esetében szállítást követően elfordulhatnak pixelhibák. Ide vonatkozóan A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk, (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

A fentiektől eltérő esetben a termék állapota megjelölésre kerül a termék adatlapján.

A termékhez csatolt képek minden esetben csak illusztrációk, azok megegyeznek az eladásra kínált eszközzel. A képen esetlegesen látható plusz kiegészítők (pl.: Hdd keret) nem tartozéka az eladásra kínált eszköznek. Ettől eltérően az megjelölésre kerül a termék leírásában!

Az elírás és tévedés jogát fenntartjuk. Minden esetben használt terméket értékesítünk, kivétel, ha az másként jelölve.


A márkanevek és típusjelzések védettek, az eredeti (OEM) gyártó tulajdonát képezik és kizárólag azonosításra szolgálnak.

 

Az Interbolt.eu Kft által forgalmazott termékek és azok tartozékai minden esetbe megfelelnek a támasztott minőségi követelményeknek. Minőség biztosítási jelöléssel rendelkeznek. A termékekre vonatkozó előírásoknak megfelelnek és szabadon forgalmazhatóak.

Termékhez járó tartozékok

Szerver számítógép, Munkaállomás, Asztali számítógép:

Tápkábel, gyártói dokumentáció, gyártói meghajtó programok, operációs rendszer, Hdd keret, Rail Kit, front bezel NEM tartozéka az eladásra kínált eszköznek.

 

Laptop, illetve más termék, ami külső eszközről kapja a tápellátást:

Hálózati töltő adaptert tartalmaz. Gyártói dokumentáció, gyártói meghajtó programok, operációs rendszer nem tartozéka az eladásra kínált eszköznek.

 

Monitor:

D-Sub 15pin VGA kábelt, hálózati tápkábelt nem tartalmaz. Gyártói dokumentáció, gyártói meghajtó programok nem tartozéka az eladásra kínált eszköznek.

 

Az itt fel nem sorolt és az Interbolt.eu Kft. által  eladásra bocsátott egyéb termékek:

Tápkábel, gyártói dokumentáció, gyártói meghajtó programok, operációs rendszer, a gyártó vagy az első forgalmazó által csatolt kiegészítők nem tartozéka az eladásra kínált eszköznek. Gyártói meghajtó programok elérhetőségért, gyártó általi rendelkezésre bocsátásánnak megtagadásáért az Interbolt.eu Kft. semmilyen felelősséget nem vállal.

 

A fentiektől eltérően az megjelölésre kerül a termék adatlapján.

 

A képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak olyan plusz kiegészítő alkatrészeket, amelyek nem szerepelnek a cégünk által  eladásra kínált eszközökben! Egyes termék leírások előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.

Pontgyűjtő számla, Hirdetési kampányok, Akciós termékek, Akciók

A termék bruttó ára után kapható pontérték 1% a fizetendő végösszegnek. Regisztráció után járó pontok száma 1000. Vásárlást követően kapott pontok 365 nap múlva lejárnak. Ez után már nem használhatja fel a vásárló azokat. Maximum 20% arányban használható fel a pontegyenleg a vásárláskor. Továbbá minimum 100.000 HUF rendelési összeg felett lehet a pontokat felhasználni. Amennyiben egyedi ajánlat alapján történik a vásárlás, akkor pontok nem járnak a vásárlás után.

Törzsvásárlók és Viszonteladók külön kedvezményt kapnak a vásárolt termékekre. Amennyiben a vásárló külön kedvezményben részesül, úgy a pontgyűjtő egyenleg után járó kedvezményt már nem tudjuk érvényesíteni. 

 

Az Interbolt.eu Kft fenntartja a jogot magának, hogy előzetes közlés nélkül, bármikor visszavonhatja az ajánlatban szereplő termékekre vonatkozó kedvezményes árat illetve az akciós kedvezményre jogosító kupon kód felhasználásának jogát. Az akciós kuponkódok egyszer felhasználhatók, más részére át nem ruházhatóak, visszamenőleg vagy még nem teljesített de már megrendelt terméknél nem érvényesíthető.

Az Interbolt.eu Kft a hirdetési kampányokban és akciós termékként megjelenő értékesítésre kínált eszközökre, mint kedvezményes áron értékesített termék tekint.

A kedvezményes termékek semmilyen formában nem tartalmaznak külön megkülönböztetett státuszt, ha az a termékoldalon külön nincs feltüntetve. A garancia idő és termék állapot megegyezik az ÁSZF-ben vállalt feltételekkel. Amennyiben abban eltérés található, akkor az a termékoldalon feltüntetésre kerül.

Az Interbolt.eu Kft fenntartja a jogot a továbbiakban, miszerint nem vállal felelősséget: a kedvezményes áron foglalt termékek foglalására, 3 munkanapon túl, a vásárló által vállalt kötelezettségek teljesítésre, az esetleges hirdetési kampány időtartama alatt történő árváltoztatása, melynek jogát a már visszaigazolt megrendelésekre is fenntartja.

 

Árgarancia

Az árgarancia kizárólag magyarországi (belföldi) értékesítés esetén érvényes. Továbbá magyarországi adószámmal rendelkező kereskedelmi tevékenységgel, annak termék profiljába, azaz az Interbolt.eu Kft. által értékesített eszközökkel megegyező termék kínálattal rendelkező vállalkozás által adott ajánlat alapján érvényesíthető. Számla kiállítást követően az árgarancia nem érvényesíthető!
Az árgarancia alapján, amennyiben a hivatkozott ajánlatban szereplő ár alacsonyabb, a különbözetet további százalékos kedvezménnyel érvényesítsük az eladási árban.
Az árgarancia kizárólag a webáruházban leadott megrendelésekre érvényes. Az árgaranciát az Interbolt.eu Kft. nem köteles a vásárlást megelőzően a vásárló felé érdemben mint kedvezményt jelezni. Az árgarancia más kedvezményekkel nem összevonható.

Részletfizetés

A Lízingfinanszírozás/bérleti szerződés előnyei a rugalmas, egyénre szabott konstrukciók. Rövid átfutási idő. Nincs bírálati díj. Eszköz fedezetű finanszírozás. Nem terhelünk egyéb ingóságot, ingatlant. A finanszírozó az eszköz tulajdonjogát a futamidő végéig fenntartva, az eszközt az ügyfél részére lízingdíjak/bérleti díjak ellenében használatba adja. A szerződött időtartamot követően a termék a vásárló tulajdonába kerül.

 

A részletfizetés általános feltételei

 • jelenleg CSAK cégek igényelhetik a részletfizetést
 • a cég magyarországi székhellyel rendelkezik
 • legalább 12 hónapos folyamatos magyarországi tevékenység igazolása, azonos iparágon belül.
 • nincs hatályos végrehajtási eljárás a cég ellen
 • nem szerepel a negatív KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) listán
 • a cégjegyzésre jogosult magánszemély készfizető kezességvállalási nyilatkozata a teljes hitelösszeg erejéig

 

A részletfizetéshez szükséges dokumentumok:

 • 30 napnál nem régebbi NAV 0-s adóigazolás
 • 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány
 • magyar hatóság által kiállított érvényes állandó személyi igazolvány, vagy érvényes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya vagy érvényes útlevél és lakcímkártya
 • előző lezárt gazdasági év cégbírósághoz benyújtott beszámolója a cégjegyzésre jogosult és a könyvelő aláírásával
 • előző negyedév főkönyvi kivonata a cégjegyzésre jogosult és a könyvelő aláírásával

 

 

A részletfizetési lehetőség meghatározott termékkörre, készleten lévő termékekre és bruttó 200.000 - 3.000.000 Ft közötti összértékű megrendelés esetén vehető igénybe.
A rendelés összértéke az esetleges szállítási és egyéb díjjal együtt értendő.

 

Az részletfizetés kizárólag az alábbi termékkörökre érhető el:

 • szerverek
 • munkaállomások
 • hálózati eszközök
 • Storage, adattárolók

 

A részletfizetés feltételeinek változtatási jogát, a részletfizetési igény egyedi elbírálás alapján történő elutasításának jogát az Interbolt.eu Kft. fenntartja!

 

A részletfizetés nyújtója az Interbolt.eu Kft. A kalkulált árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, az Interbolt.eu Kft. a részletfizetés jogát fenntartja. Részletre adott termékeinkre az Interbolt.eu Kft. kiterjesztett garancia szolgáltatást vállal, aminek díját beépítette a havi fizetendő díjba! A tájékoztatás nem teljes körű, ezért további részletes információért kérjük, tájékozódjon az munkatársunknál vagy személyes telephelyünkön. Bővebb információ a 00 36 1 522 2522 telefonszámon. 

 

 

Megrendelés teljesítése

Vásárlót a megrendelést követően visszaigazoló E-mailben tájékoztatjuk megrendelése állapotáról. Úgynevezett státusz értesítő tartalmazza a megrendelés egyedi azonosítószámát, számlázási és szállítási adatokat.

A fizetés teljesítésétől függően kerül teljesítésre a megrendelés. Előre utalás esetén az összeg banki folyószámlánkon való megjelentését követően, utánvétel esetén 24-48 órán belül kerül teljesítésre a megrendelés. Esetleges készlethiány esetén 48 órán belül tájékoztatást küldünk a Vásárlónak fenntartva a jogot a megrendelés törlésére illetve helyettes termék cseréjére.

Az Interbolt.eu Kft. nem vállal semmilyen felelősséget, garanciát, és nem vonható felelősségre a készlethiányból adódó vagy hibásan teljesített termékek esetében okozott károkért a Megrendelő felé, sem közvetve sem közvetlenül.

Termékek visszaküldése vásárlástól való elállás vagy garanciális javítás esetében

A termékek visszaküldése minden esetben a vásárló felelősségére történik. Meghibásodás vagy vásárlástól való elállás esetén  a vásárló előzetesen bejelenti igényét az info@interbolt.eu e-mail címen vagy meghibásodás esetén https://www.interbolt.eu/hibabejelentes webcímen.

A terméket gondosan becsomagolva az alábbi címre kell visszaküldeni: -  A termék visszaszállításáról a vásárlónak kell gondoskodni.

Interbolt.eu Kft.

2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1. HRSZ2942/13

A futárszolgálattal illetve postával érkezett készülékeket abban az esetben vesszük át, ha a csomagolás sérülésmentes. A futárszolgálat illetve postai költségek minden esetben a vásárlót terhelik. Utánvétes csomagot nem veszünk át!

Fizetés

Előre utalással
A vásárlási visszaigazolásban megadott rendelésszám alapján az ott megadott bankszámlaszámra.

PastPay BNPL - halasztott fizetéssel

Az Interbolt.eu webshopon lehetőség van arra, hogy a megvásárolt áru ne azonnal, hanem egy későbbi időpontban kerüljön kifizetésre. Ezt egy külső pénzügyi partner, a Péntech Financial Solutions Zrt. („Péntech”) közreműködésével nyújtjuk, annak PastPay nevű faktorálási fizetési módján keresztül. Ebben az esetben, amennyiben Ön a webes felületen fizetési módnak a PastPay-t (faktorálást) jelöli meg, és a Péntech vállalja az adott ügylet finanszírozását, úgy a Szolgáltató által Ön felé kiállított számlát a Péntech faktorálja, azaz a Szolgáltató Ön felé fennálló követelését megvásárolja és a számla ellenértékét Ön helyett a Szolgáltatónak megfizeti. Ilyenkor a Szolgáltató részéről kiállított számla már tartalmazza a konstrukció egyedi jogi jellemzőit és a szükséges információkat is.

FONTOS, hogy a faktorálást követően az Ön fizetési kötelezettsége a Péntech felé áll fenn, amelyet kizárólag a számlán megjelölt, Péntech-es számlaszámra tud teljesíteni. Fizetési kötelezettségének legkésőbb a számla lejárati napján eleget kell tennie, ellenkező esetben 40 euró költségátalány kerül felszámításra. Ön a PastPay használatával hozzájárul ahhoz, hogy a kapcsolattartási adatai (név, email cím, telefonszám) továbbításra kerüljenek a Péntech számára. Erre elsősorban azért van szükség, hogy az engedményezéshez és a fizetés lebonyolításához szükséges információkat, értesítéseket megküldhessük Önnek. A Péntech adatkezelési tájékoztatóját itt találja. Abban az esetben, ha a Péntech nem vállalja az adott tranzakció finanszírozását, ez a fizetési mód nem elérhető- természetesen a vásárlásra továbbra is lehetősége van, kérjük, ez alkalommal válasszon másik fizetési módot.

 

Utánvéttel
A rendelést kiszállító futárszolgálat munkatársának készpénzben történő fizetése. Az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot magának az utánvétes fizetési mód alkalmazását magánszemélyek részére történő fizetés esetén.


PayPal fizetés
A vásárlást követően a Paypal fiókba való bejelentkezés azonnal fizetési lehetőséget biztosít.

Átutalás (8nap)
Az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot az utólagos átutalás egyéni elbírálásához.

 

Bankkártyás (POS) fizetés
Chip kártya és érintésmentes (PayPass) kártyaelfogadás. MasterCard, Maestro, VISA,VISA Electron, Vpay, American Express, JCB, Union Pay és OTP emblémával ellátott bankkártyák elfogadása.

 

Online bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Visszakövethető és megbízható, akár a bolti bankkártyás fizetés. Az online bankkártyás fizetések megbízhatóságát az SSL-protokoll garantálja, amely egy világszerte elfogadott titkosítási eljárás.

Kiegyenlítetlen számlák esetén a megjelölt fizetési határidő letelte után az Interbolt.eu Kft. jogosult a Ptk. 6:155. § (2) bekezdésében meghatározott 40EUR-s behajtási költségátalányt érvényesíteni. Azon felül az Interbolt.eu Kft. jogosult a Ptk. szerinti késedelmi kamat felszámítására. Késedelmes fizetés esetén a mindenkori jegybanki alapkamat és plusz 8 százalékát számítjuk fel késedelmi kamatként. Azon felül amennyiben a termék kedvezményes áron került kiszámlázásra, a kedvezmény mértékét kiszámlázásra kerül az adós fél felé, melyet int követelés érvényesítjük az felé. A duplikált fizetéseket, azaz a kétszer is átutalt vagy magasabb összeget átutaló fizetési teljesítések esetén mint ahogy az a díjbekérőn megadott összegként szerepel, akkor az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot a visszautalás díjának áthárítására (az összeg  0,5%-a, plusz könyvelési díj). További egyszeri nettó 3 500 HUF adminisztrációs díjat számol fel. A visszautalás teljesítési határideje 14 munkanap. 


A kiállított számlát utólag más név vagy cím helyesbítése miatt cserélni nem tudjuk. Utólagos fizetési mód jogát egyéni elbírálás alapján fenntartjuk.

Egyik fizetési mód esetében sem számolunk fel többlet költséget.

Csomagszállítás

Webáruházunk megrendeléseit a GLS teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! Cégünk kizárólag az általa indított szállításra vállal garanciát.

 

A rendeléseket az Eladó általában 1-2 munkanapon belül tudja teljesíteni, amennyiben az adott termék raktáron van. Az Eladó törekszik a szállítási határidő betartására. Az esetleges késedelem esetén az Eladó minden esetben értesíti a Vásárlót a szállítás idejéről. Egy megrendelés esetén a maximális szállítási határidő a megrendeléstől számított 4 hét. Amennyiben ezen idő alatt nem kapja meg a megrendelt terméket, úgy vásárló elállhat a rendelésétől.

 

Az Interbolt.eu Kft. fenntartja a jogot, hogy az utánvétes fizetési móddal választott kiszállítást sikertelen teljesítés esetén a Megrendelő fél felé kiszámlázza amennyiben az a Megrendelő fél hibájából nem kerül átvételre.

 

Az ingyenes szállítási opciót kizárólag a rendelet termékkel egyidejűleg leadott megrendelés esettén vehető igénybe. Az utólagosan kért szállítás, díjköteles.


Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A megrendelt termékeket minden esetben kiszállítás előtt is ellenőrizzük és gondosan becsomagoljuk.

Amennyiben a csomagban nem a megfelelő terméket vagy hiányosságot talál, azt mihamarabb jelezze felénk az alábbi űrlap kitöltésével és annak részünkre történő elküldésével. www.interbolt.eu/rendeleskorrekcio

A nyolc napon belül bejelentett hibásan vagy hiányosan teljesített megrendelés esetén a korrekcióért külön díjat cégünk nem számít fel.

 

Vásárlás, regisztráció

Az Interbolt.eu Kft. által üzemeltetett interbolt.eu szolgáltatásai elérhetők mindazok számára, akik regisztrálnak, valamint jog- és cselekvőképes személyek, vagy gazdálkodó szervezetek. A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy természetes személy, aki 18. életévét betöltötte, és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) szerint nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:8. §.), vagy 16. életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:11-12.§§ ).

Vállalkozás (Ptk. 8:1.§4.), amely törvényes képviselője vagy meghatalmazottja útján eljárva kereskedői fiókot nyit és minden esetben a saját, vagy az általa képviselt gazdálkodó szervezet nevében, valós felhasználói adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.

 

A megkötött szerződés nem írásban megkötött szerződésnek minősül. A szerződés nem kerül iktatásra, iktatószámmal nem rendelkezik, utólagosan nem hozzáférhető. A szerződés megkötésére 3 nyelven van lehetőség: magyar, angol és német nyelveken.

Vásárlástól való elállás

Az Interbolt.eu vásárlóit, mint fogyasztót megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti elállás jog, melyet a termék kézhezvételét követően 14 napon belül lehet gyakorolni. Kivételt képez az elállási jog a könyvekre, CD-kre és DVD-kre, szoftverekre,elemekre, amennyiben csomagolásuk sérült, a termékek már kibontásra kerültek, valamint a 45/2014.(II.26.) Korm. rendeletben felsorolt egyéb termékekre, amelyek a termék sajátos rendeltetéséből adódóan a „természeténél fogva nem visszaszolgáltatható” termékeknek minősülnek.

 

További információ:

http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709

 

Fogyasztó a termék átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól. Vásárlástól való elállást írásban kell jelezni az info@interbolt.eu email címen, vagy rövid szöveges üzenet formájában a +36309242424-es telefonszámon.

Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

 

 • A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
 • Elállás esetén a terméket a vásárló az elállás közlését követő 14 napon belül bontatlan vagy bontott állapotban köteles visszajuttatni a Webáruházhoz. Határidőt megtartottnak tekintjük, amennyiben a vásárló igazolja, hogy a terméket a határidő utolsó napjáig postára adta vagy futárszolgálatnak átadta. Utánvéttel visszaküldött terméket a Webáruház nem vesz át.
 • A Webáruház kizárólag sérülésmentes, a kipróbáláshoz szükséges, rendeltetésszerűen használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A Webáruház követelheti a fogyasztótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.
 • Elállásra vonatkozó igényt a vásárló emailben, postai úton írásban, személyesen vagy telefonon jelenthet be lehetőleg az erre a célra létrehozott „Vásárlástól való elállás” formanyomtatványon, amely a Webáruház Vevőszolgálat menüpontja alatt tölthető le. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül.
 • Az e jogszabályon alapuló elállást nem kell megindokolni.
 • Elállás esetén a termék visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni.
 • A termék ellenértékét, valamint a szállítási költséget (ha volt) legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül utaljuk vissza a vásárló által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés vonatkozik a termék vásárló részére történő kiszállítási költségekre is, kivéve, ha az elállással érintett termékkel együtt más olyan termék is kiszállításra került, amely tekintetében a vásárló nem élt elállási jogával.
 • A visszaküldött termék Webáruház részére történő visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. Amennyiben a vásárló nem a jelen ÁSZF és a jogszabályok szerint közli és gyakorolja elállási jogát, úgy a Webáruház a vételárat nem téríti vissza, azonban – előzetes egyeztetést követően – mód van a termék visszaküldésére a vásárló részére. Ennek az újbóli kiszállításnak a költségei a vásárlót terhelik.
 • Az elállási jog gyakorlása fogyasztókra (mint magánszemély) vonatkozik. A viszonteladói, közületi, "céges" partnereivel külön megállapodás, egyedi elbírálás keretében szabályozza az elállási lehetőséget. Annak érvényesítése esetén fenntartja a jogot magának a termék vételárának 25%-ig terjedő díj beszedésére. Továbbá egyszeri 1 500 HUF adminisztrációs díj megfizettetésére a vásárlótól. Fenti díjak nem vonatkoznak magánszemélyek vásárlásának elállási jogérvényesítésekor.

 

 

Az elállási jogról forrás: NFH.hu:

Mit tehetünk, ha meggondoltuk magunkat?

Meggondolhatjuk magunkat és visszaléphetünk a vásárlástól az interneten rendelt termék átvétele után?
Igen, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg bennünket internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatjuk.

Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten (távollevők között) megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.

Mi az a felmondási jog?
A felmondási jog illet meg minket, ha a vállalkozást arra kérjük, hogy szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését az elállásra nyitva álló 14 napos határidő lejárta előtt kezdje meg (mely kérést kötelesek vagyunk kifejezetten közölni) és ezen nyilatkozatunk megtételét követően a teljesítés megkezdődik. A felmondást (az elálláshoz hasonlóan) nem kell indokolni.

A felmondás abban különbözik az elállástól, hogy nem visszamenőlegesen, hanem a jövőre nézve szünteti meg a szerződést, így az általunk kifizetett összegnek csak arányos részét vagyunk jogosultak visszakérni, attól függően, hogy mekkora részt teljesített már a szolgáltatásból a vállalkozás. A szolgáltatóval történő elszámolás során a szolgáltatás teljes (adóval növelt) díját kell alapul venni, amelyet a már igénybe vett szolgáltatás mértékéhez kell viszonyítani. Ha azonban bizonyítani tudjuk, hogy az alapként így megállapított összeg túl magas, akkor az arányos összeget a teljesített szolgáltatás piaci értéke alapján kell kiszámítani (a piaci érték megállapításánál az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni).

Lényeges, hogy vita esetén minket terhel annak bizonyítása, hogy felmondási jogunkat a jogszabály előírásainak megfelelően gyakoroltuk.

A felmondási jogunkat is elveszítjük, ha a szolgáltatás egészét teljesítette a vállalkozás

Mely időponttól gyakorolhatjuk elállási jogunkat?
Termék (például könyv, elektronikai cikkek stb.) megrendelése esetén a termék átvételétől, míg szolgáltatás igénybevétele (például interneten közzétett apróhirdetés, interneten megrendelt kábeltelevízió előfizetés) esetén a szerződéskötés napjától számítandó az elállási határidő. Lényeges, hogy elállási jogunkat a szerződés megkötésének napja és a termék megérkezésének napja közötti időszakban is gyakorolhatjuk.

Milyen időtartamon belül gyakorolhatjuk elállási jogunkat?
A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 14 napon (naptári nap!) belül élhetünk elállási jogunkkal. Az általános szabályok szerint a határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.

Lássunk egy példát: Ha a terméket a futárcég egy csütörtöki napon szállítja ki részünkre, a 14 napos elállási határidő a pénteki napon kezdődik. A szombat és vasárnap is naptári nap, ezért az elállási határidőbe a hétvége is beletartozik.

Természetesen a 14 napos határidő alatt bármikor elállhatunk a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak jellegének, tulajdonságának és működőképességének megállapításához szükséges használatot követően döntsünk a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről.

Elállás esetén a 14 napos időtartamon belül meg is kell érkeznie a visszaküldött terméknek az eladóhoz?

Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül.

Előfordulhat olyan eset, hogy az elállási, felmondási határidő meghosszabbodik? 
Ha a vállalkozás az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha a vállalkozás a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja számunkra a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap lesz.

Milyen módon tudjuk igazolni a termék átvételének a napját?
A termék átvételének napját elsősorban a termékhez mellékelt számlán (nyugtán) szereplő teljesítési időpont alapján tudjuk igazolni az eladó felé. Előfordulhat, ezért figyeljünk arra, hogy a termék tényleges átvételének a napja későbbi, mint a számlán feltüntetett teljesítési időpont, ezért az elállásra rendelkezésre álló 14 napos időtartam akár néhány nappal meg is rövidülhet. Sajnos a kisebb webáruházak sok esetben még számlát (nyugtát) sem mellékelnek a termékhez, ezért célszerű – amennyiben mód van rá – a termék átvételekor az átvételi elismervényről egy másolatot kérni, vagy arra a futárral vagy a postai alkalmazottal az átvétel tényleges napját ráíratni.

Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt? 
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

Milyen formában kell közölnünk a szerződéstől való elállásunkat az eladóval?
Elállási szándékunkat szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) vagy e-mailben jelzett egyértelmű nyilatkozatunkkal, valamint a Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján közölhetjük. Amennyiben a vállalkozás a honlapján ezt biztosítja, úgy a honlapon is kifejezésre juttathatjuk e jog gyakorlására vonatkozó szándékunkat. Ilyen esetben a vállalkozás köteles tartós adathordozón (pl.: e-mailben) haladéktalanul visszaigazolni nyilatkozatunk megérkezését. Az utólagos bizonyíthatóság érdekében javasolt, hogy elállási nyilatkozatunkat elsősorban az eladónak a webáruház honlapján közzétett e-mail címére küldjük el. Természetesen, amennyiben a vállalkozás rendelkezik üzlethelyiséggel vagy vevőszolgálattal, elállási nyilatkozatunkat személyesen is átadhatjuk és az eladóval igazolt módon átvetethetjük.

A terméket csak akkor küldjük vissza, ha az eladó nem zárkózott el a termék visszavételétől, mivel ellenkező esetben, a termék visszaküldése után már a termék sem lesz a birtokunkban és kérdéses, hogy az eladó egyáltalán visszafizeti-e az általunk kifizetett összeget.

Milyen következményekkel jár a szerződéstől való elállás?
Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.

Ha a megrendeléskor nem a vállalkozás által felkínált legolcsóbb szállítási módot választottuk, akkor is csak a felkínált legolcsóbb szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni számunkra a vállalkozás. Természetesen ebből a szempontból nem számít szállítási módnak, ha a vállalkozás üzletében is van mód a termék átvételére ingyen (hiszen ilyenkor nem történik tényleges szállítás!).

Mi az a visszatartás joga?
Változás a 2014. június 13-a előtti szabályozáshoz képest, hogy a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az elállással érintett termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a fogyasztó vissza nem szolgáltatta részére a terméket, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

Meggondolhatjuk magunkat és visszaléphetünk az interneten rendelt szolgáltatás nyújtására irányuló szerződéstől?

Ha szolgáltatást rendeltünk interneten, akkor főszabály szerint a szerződés megkötését követő 14 napon belül ugyanúgy elállhatunk a szerződéstől, mint a termékek vásárlása esetén.

Az elállási jog helyett felmondási jog illet meg minket, ha a vállalkozást arra kérjük, hogy a szerződés teljesítését az elállásra nyitva álló 14 napos határidő lejárta előtt kezdje meg (mely kérést kötelesek vagyunk kifejezetten közölni) és ezen nyilatkozatunk megtételét követően a teljesítés megkezdődik.

 
A felmondási jogunkat is elveszítjük, ha a szolgáltatás egészét teljesítette a vállalkozás, és tudomásul vettük (még a teljesítés megkezdésére irányuló kérésünkkel egyidejűleg), hogy az egész szolgáltatás teljesítésével elveszítjük.

Milyen költségeket kell a fogyasztónak viselnie a szerződéstől való elállásakor/felmondáskor?
Elálláskor kizárólag a termék eladó részére történő visszaküldésének közvetlen költségeit vagyunk kötelesek viselni (kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését, vagy ha a vállalkozás a költségviselési kötelezettségünkről nem tájékoztatott minket), ezért a terméket nem adhatjuk fel utánvétellel vagy portóval. Ezzel összefüggésben a termék ingyenes kiszállításának díját sem lehet utólag a fogyasztóra terhelni.

Az eladó az elállás/felmondás miatt egyebek mellett sem kötbérfizetési kötelezettséget, sem bármilyen pénzbeli büntetést nem róhat ránk.

Minden internetes szerződés esetén megilleti a fogyasztót az elállási, vagy felmondási jog?
Nem, mivel a rendelet tételesen felsorolja azokat az esetköröket, amikor nem gondolhatjuk meg magunkat a termék átvétele vagy a szolgáltatásra vonatkozó szerződéskötés után. Feltétlenül tudnunk kell azokról az esetekről, amikor nem gyakorolhatjuk elállási vagy felmondási jogunkat, hogy a vásárlási döntésünk előtt ezt a körülményt is mérlegelhessük. Fontos kivétel, hogy az elállási jog csak magánszemélyekre (fogyasztókra) vonatkozik. Azaz a 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján kizárólag természetes személy. Minden olyan jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, vállalkozás nem jogosult a vásárlástól való elállásra.

Az online kereskedő meghatározhat-e a rendelet szabályaitól eltérő, a fogyasztóra nézve hátrányosabb szerződési feltételeket?
Nem, mivel a rendelet szabályaitól csak a fogyasztóra nézve előnyösebb, kedvezőbb módon lehet eltérni, például 14 napnál hosszabb elállási határidő biztosításával. Emellett az eladó biztosíthatja az elállási jogot olyan termékekre is, amelyek esetén egyébként a rendelet kizárja a fogyasztó szerződéstől való visszalépését.

 

A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása vagy felmondása esetén:

Ha a  fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
(2)  A 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
(3)  Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
(4)  Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a  vállalkozás mindaddig visszatarthatja az (1) bekezdésben meghatározott összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a  korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.


A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén:

Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a  távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a  vállalkozás vállalta, hogy a  terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
(2)  A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.
(3)  Ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a  fogyasztónak, a vállalkozás saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.
25. §  A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.
26. § (1) Ha a 13. § vagy a 19. § szerinti esetben a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött szerződést, az elszámolás során a fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a  szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell kiszámítani. Ha azonban a fogyasztó bizonyítja, hogy a teljes összeg túlzottan magas, az  arányos összeget a  szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.
(2)  E  § alkalmazásában a piaci érték megállapításánál az  azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos
szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni.
27. §  A fogyasztó a 20. § szerinti joga gyakorlása esetén nem viseli az alábbi költségeket:
a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítésének teljes vagy részleges költségeit, ha
aa) a vállalkozás a  11.  § (1)  bekezdésének i) vagy k)  pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, vagy ab) a fogyasztó nem kérte a  13.  § és a 19. § szerint a  szolgáltatás teljesítésének megkezdését a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt.

 

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek:
a)  a  szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a  szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a  vállalkozás a  teljesítést a  fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a  fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b)  olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a  pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c)  olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a  fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d)  romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e)  olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az  átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f)  olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az  átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g)  olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a  vállalkozás által nem befolyásolható módon a  piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a  felek az  adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h)  olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a  vállalkozás a  fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i)  lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j)  hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k)  nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l)  lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m)  a  nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a  vállalkozás a  fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a  teljesítést, és a  fogyasztó e  beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a  teljesítés megkezdését követően elveszíti a  20.  § szerinti jogát.
(2)  Az  (1)  bekezdés h)  pontjában meghatározott esetben a  20.  § szerinti jog a  fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a  karbantartás vagy a  javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta (2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez)

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett:
1
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az  alábbi
termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
2
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
3
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt

Útmutató az elállási/felmondási mintatájékoztató kitöltéséhez:
(1…..) Illessze be a következő idézőjelbe tett szövegek egyikét:
a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: „a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével
jár le”;
b) termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön
vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;
c) több termék szolgáltatásakor: „attól a  naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az  Ön által
megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.”;
d) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól
eltérő harmadik személy az  utolsó tételt vagy darabot átveszi.”; e) termék meghatározott időszakon belüli
rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen
Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”
(2…..) Illessze be vállalkozása nevét, postai címét, és – ha van – telefonszámát, telefax-számát és elektronikus
levelezési címét.
(3…..) Ha Ön lehetővé teszi a  fogyasztó számára, hogy elektronikusan az  Ön weboldalán töltse ki és nyújtsa be
elállási/felmondási nyilatkozatát, illessze be a  következő szöveget: „Ön internetes oldalunkon is [beillesztendő
az  internetes cím] kitöltheti az  elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az  elállási/felmondási
szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az  elállás/felmondás megérkezését
tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.”
(4…..) Termék adásvételére irányuló szerződés esetében, ha Ön nem ajánlotta fel, hogy a  terméket elállás esetén
visszafuvarozza, illessze be a  következő szöveget: „A  visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem
kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe
venni.”
(5…..) Ha a fogyasztó a szerződés alapján terméket vett át
a) az alábbiak közül illessze be a megfelelőt:
– „A terméket visszafuvarozzuk Öntől.”, vagy

– „Ön köteles számunkra vagy …. [illessze be a  termék átvételére Ön által feljogosított személy nevét és
postai címét, ha van ilyen személy] számára a  terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási
nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha
a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.”;
és
b) illessze be a megfelelőt:
ba)  „A termék visszaküldésének költségeit mi viseljük.”, vagy
bb)  „A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.”, vagy
bc) Távollévők között kötött szerződés esetében,ha Ön nem ajánlja fel a termék visszaküldési költségének viselését,
és a  termék jellegéből adódóan postai küldeményként nem adható fel: „A  termék visszaküldésének közvetlen
költségét – azaz… [illessze be az  összeget] fuvarozási költséget – Ön viseli.”; vagy ha a  termék visszaküldésének
költségét észszerűen nem lehet előre kiszámítani: „A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.
E költségek legmagasabb becsült összege… [illessze be az összeget].”, vagy
bd) Ha üzlethelyiségen kívül kötött szerződés esetében a  terméket a  szerződés megkötésekor a  fogyasztó
otthonába fuvarozták és a  termék jellegéből adódóan postai küldeményként nem adható fel: „A  terméket saját
költségünkön magunk fuvarozzuk vissza.”;
és
c) illessze be az alábbiakat: „Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért,
ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó
használat miatt következett be.”
(6…..) A  szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében az  alábbi szöveget illessze be: „Ha Ön kérte, hogy
a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni
számunkra a  szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget.
Hasonlóképpen visszatérítjük az  Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az  általunk
nyújtott szolgáltatás ellenértékét.”

Szellemi tulajdon

A weboldalon található logók, márkanevek, képek és típusjelzések védettek, kizárólag a gyártó tulajdonát képezik és kizárólag azonosításra szolgálnak.

 

Az Interbolt.eu Kft. nem járul hozzá hogy, amennyiben ahhoz közös érdeke nem fűződik, vagy közös megegyezés alapján létrejött megállapodás nem készült, azon bármilyen adatgyűjtés, ár-összehasonlítás, termékek megjelenítésével kapcsolatosan bármilyen adatgyűjtési tevékenységet végezzen az oldal felhasználója, olvasója.

 

Felelősség kizárása

Felhasználó elfogadja, hogy sem az Interbolt.eu Kft., sem az interbolt.eu, sem vezető tisztségviselői, vezetői, munkavállalói, ügynökei, szerződő felei vagy ezek jogutódjai nem felelnek az oldal vagy a kapcsolódó használatából vagy annak eredményéből eredő károkért. A felelősség fenti korlátozása kiterjed a közvetlen, közvetett, kapcsolódó, különös, nem vagyoni kárra, büntetőjogi jogkövetkezményre, bekövetkezett kárra, elmaradt haszonra, károsodás elhárítása érdekében felmerült költségre, üzemelésben bekövetkezett fennakadásra, adat vagy információállományban bekövetkezett kárra még abban az esetben is, ha az interbolt.eu ezen káresemények bekövetkezését vagy bekövetkezésének lehetőségét tudta vagy felismerhette.

Felhasználó elfogadja, hogy sem az Interbolt.eu Kft., sem az interbolt.eu, sem vezető tisztségviselői, vezetői, munkavállalói, ügynökei, szerződő felei vagy ezek jogutódjai nem felelnek az továbbított információ tartalmával okozott kárért, tekintve, hogy (1) nem a szolgáltató kezdeményezi az információ továbbítását;

(2) nem a szolgáltató választja meg a továbbítás címzettjét; és

(3) nem a szolgáltató választja ki, illetőleg nem változtatja meg azt az információt, amely továbbításra kerül.

Felhasználó elfogadja, hogy nem követel az Interbolt.eu Kft.-től, sem az interbolt.eu-tól semmilyen az oldal használatából eredő vagy ahhoz kapcsolódó költséget, kiadást, kártérítést különösen ügyvédi- vagy perköltséget.

Felhasználó elfogadja, az Interbolt.eu Kft. semmilyen körülmények között sem vállal felelősséget a Termék meghibásodása által okozott károkért, illetve az adatvesztésért, továbbá nem vonható felelősségre a hibás termék használatából, illetve a termék használatának kieséséből eredő, előre nem látható vagy következményes károkért. Beleértve többek között, de nem kizárólagosan az elmaradt hasznot és a nem vagyoni károkat, így az esetleges a használati-, idő-, vagy adatvesztést, a kényelmetlenséget, a kereskedelmi veszteséget, a kiesett nyereséget vagy megtakarítást.

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

Felhasználó elfogadja, hogy az Interbolt.eu Kft., az interbolt.eu az elírás és a tevesztés jogát fenntartja!

Adatvédelmi rendelkezések

A Honlapon a személyes adatok megadása minden esetben önkéntes és az adatkezelés jogalapja a Felhasználó hozzájárulása, amelyet adatai megadásakor ad meg. A Honlap használata a Honlap látogatása során rögzített adatokkal végzett adatkezelések tekintetében a Nyilatkozatban meghatározottak elfogadásának, és az itt meghatározott adatkezeléshez való hozzájárulásnak minősül. A regisztráció, valamint a szolgáltatások megrendelése során megadott személyes adatok kezeléséhez szükséges hozzájárulást az érintettek a regisztrációval, illetve a megrendeléssel egyidejűleg adják meg. A Honlapon megadott, illetve a látogatás során rögzített személyes adatok kezelője a Szolgáltató.

A Szolgáltató a Nyilatkozatban foglaltak alkalmazása során valamennyi hatályos magyar jogszabály adatkezelésre és adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseinek betartására kötelezettséget vállal, különös tekintettel a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, a kutatás és közvetlen üzletszerzés céljait szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire, valamint az adatvédelmi biztosnak az Internettel összefüggő adatkezelések egyes kérdéseiről szóló ajánlására.

A Honlap látogatása során rögzített személyes adatok Szolgáltató általi kezelésének célja a Honlap hibamentes és felhasználóbarát módon történő működtetése, és a szolgáltatások, megrendelések teljesítése. A Felhasználó számítógépének egyes adatai a honlap-látogatottsági adatok számontartása és az esetlegesen felmerülő hibák észlelése céljából automatikusan naplózásra kerülnek. Ezek az adatok bizonyos esetekben személyes adatoknak minősülhetnek, azokat azonban a Szolgáltató semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a Felhasználó személye azonosítható lenne.

A Honlapon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges. Egyes szolgáltatások igénybevételéhez azonban, bizonyos személyes adatokra szükség van. Ezekben az esetekben az adatok felvétele előtt a Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználót az adatkezelés szabályairól, illetve beszerzi az adatkezelésre vonatkozó előzetes hozzájárulását, mely bármikor visszavonható. A személyes adatok felhasználása minden esetben az érintettnek a szolgáltatás megrendelésekor tett írásbeli nyilatkozatán alapul.
A Szolgáltató a Felhasználó egyedi elérésére alkalmas adatait (pl. e-mail címét) kizárólag belső felhasználás és kapcsolattartás célból veszi igénybe. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy ezt követően hozzájárulását bármikor visszavonja.

A Honlapon különféle információs szolgáltatásokat, ajánlatokat a Szolgáltató személyre szabottan készít el ügyfelei számára, melyek elkészítéséhez szükséges adatokat szöveges adatbeviteli mezőkön keresztül kéri el a Felhasználótól. Az adatbeviteli mezőket nem kötelező kitölteni. A Felhasználó saját elhatározása alapján döntheti el, hogy egy-egy kérdőívet kitölt-e vagy sem. A kérdőíveken belül vannak olyan adatmezők, melyek kitöltése nélkül nem lépteti tovább a rendszer a Felhasználót, mivel az adott adat valószínűleg szükséges a kért információs szolgáltatás, vagy ajánlat elkészítéséhez. A félbehagyott, illetve idő közben az oldalról kilépve a kérdőíveken kitöltött mezők adatait a rendszer sehol nem tárolja el.

A Szolgáltató biztosítja az általa kezelt adatok és személyes adatok biztonságát a megfelelő intézkedésekkel, így különösen gondoskodik arról, hogy azok arra jogosulatlan harmadik személyek számára ne legyenek hozzáférhetőek.

A Felhasználó köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a Felhasználó egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a Felhasználó adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A Felhasználó számára a Szolgáltató lehetőséget biztosít arra, hogy a Holnapon elérhető, regisztrációhoz kötött szolgáltatások esetén az egyedi azonosító és jelszó megadását követően a Felhasználó saját adatihoz hozzáférjen, módosítsa, illetve törölje azokat.

A fenti adatok kezelésének célja a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges azonosítás, a szolgáltatás, illetve a megrendelés teljesítése, kapcsolattartás a Felhasználóval. A szolgáltató az adatokat – az azonosításon kívül - legfeljebb anonimizált formában használja fel statisztikai célokra. Az adatokat a Szolgáltató addig tárolja, amíg az egyes szolgáltatásokhoz a Felhasználó regisztrációval rendelkezik, illetve amíg a szolgáltatást igénybe veszi.

A Felhasználó köteles a regisztráció során a valóságnak megfelelő és teljes információt közölni a regisztrációs adatlap kérdéseire vonatkozóan, illetve a regisztrációs adatokat változás esetén megfelelően frissíteni. A Felhasználó által nyújtott adatok valótlansága, hiányossága vagy pontatlansága, illetve a jelen Nyilatkozatban foglalt feltételek vagy a vonatkozó jogszabályok megsértése esetén a Szolgáltatónak jogában áll részlegesen vagy teljes mértékben felfüggeszteni, vagy megszüntetni a Felhasználó hozzáférését.

A Honlapon találhatók linkek más cégek weboldalaira. A Szolgáltató nem felelős más weboldalak titoktartási és adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen Nyilatkozat csak a Szolgáltató által üzemeltetett Honlapra vonatkozik. A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz, hogy a Felhasználó személyes adatait illetéktelenektől megvédje.

A megrendeléssel vagy a regisztrációval összefüggésben más személyes adatainak megadása esetén az ilyen személyes adatokat továbbító személyt terheli a felelősség az adatkezeléshez (ideértve az adattovábbítást, és a Szolgáltató által a személyes adatokkal végzett adatkezelési műveleteket is) szükséges hozzájárulás beszerzéséért, és a jogszerű adatkezeléshez szükséges tájékoztatás megadásáért. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a más személyes adataival való visszaélés jogellenes.

A Felhasználó megadott személyes adatainak védelme kiemelten fontos a Szolgáltató számára. A Szolgáltató az interneten keresztül hozzá eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan védelemmel kezeli, mintha azokat egyéb úton bocsátották volna rendelkezésére. Amennyiben a Felhasználó bármely személyes adatát önként eljuttatja a Szolgáltatóhoz, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt a Szolgáltató – az adott szolgáltatás jellege által meghatározott célból és ideig - nyilvántartsa és kezelje.

A Szolgáltató az általa kezelt személyes adatokat harmadik személy számára - a jogszabály vagy végrehajtandó bírósági ill. hatósági határozat által előírt kötelező esetek kivételével ill. az érintett hozzájárulása nélkül - semmilyen körülmények között nem továbbítja. A Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatokat és információkat különösen, de nem kizárólagosan az alábbi célokra használhatja fel: piackutatás, piaci elemzés, vevői szokások elemzése, látogatottsági statisztikák összeállítása, tájékoztatás nyújtása új szolgáltatásokról, marketing tevékenység, felhasználók tájékoztatása, megrendelések intézése, szolgáltatások teljesítése.

A Szolgáltató - a Felhasználó személyére, adataira, a Szolgáltatóval fennálló üzleti kapcsolataira vonatkozó - valamennyi információt üzleti titokként kezeli. Az üzleti titokként történő kezelés alól csak az érintett adatszolgáltató adhat felmentést.

A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében a Szolgáltató műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásait rendszeresen ellenőrzi és a technológiai fejlődéssel összhangban fejleszti. A Szolgáltató ugyanakkor kijelenti azt is, hogy a rendszert érő bármilyen támadásból, jogosulatlan behatolásból származó adatbázis-sérülésért, adatlopásért vagy egyéb kárért semmilyen felelősséget nem áll módjában vállalni.

Tájékoztatás

Az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt rendelkezésekre a magyar jog előírásai az irányadóak. Amennyiben vita esetén a felek békésen, peren kívül megegyezni nem tudnak, a jogviták eldöntése a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező magyar bíróságok előtt történik.

A Szolgáltató jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt rendelkezéseket – a vonatkozó jogszabályok keretein belül – bármikor módosíthatja, mely módosításokat Felhasználó a Honlap megnyitásával tudomásul veszi és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
 
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Honlap: http://www.naih.hu

Adatkezelés nyilvántartási száma

NAIH-54886/2012

Az online vásárlás menete
A virtuális vásárlási folyamat magában foglalja az előzetes regisztrációt, a honlapon megjelenített árukatalógusban való böngészést, a termékek kiválasztását és kosárba helyezését, a kosár tartalmának frissítését, esetleg törlését, a teljesítési és szállítási feltételek kiválasztását, a „pénztárban” való fizetést, a megrendelés leadását, valamint a szolgáltatótól a megrendelésre küldött visszaigazolást is.
Az online vásárlás előnyei, hátrányai
Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) magyarországi honlapján felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy más országok webáruházaiban történő internetes vásárlások során legyenek fokozottan körültekintőek a fizetési módozatok megválasztásánál. Előfordul, hogy bizonyos esetben a külföldi eladó különösen kedvező árakat kínál, ezért tájékozódjanak akár több helyen is az adott termék átlagáráról, annak érdekében, hogy ne érjen őket kellemetlen meglepetés a vásárlást követően. Fontos tudni, hogy webáruházból való rendelés esetén az eladó általában (nem minden esetben) csak a vételár előzetes kifizetése után vállalja a termék leszállítását, melyért külön díjazást számol fel. Bár az online vásárlás gyors és kényelmes vásárlási forma, az EFK azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy mindig válasszanak valamilyen biztonságos fizetési módot, így sok veszélytől óvhatják meg magukat, emellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a felhasználók mindig gondolják át, milyen személyes adatokat adnak meg és tesznek hozzáférhetővé magukról a világhálón. Az online vásárlás nemcsak előnyökkel, hanem bizonyos mértékű kockázattal is jár, amellyel feltétlenül tisztában kell lenni.
Törvényesség
Az NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) szerint a szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeit a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza. Természetesen az internetes vásárlásokra is vonatkoznak a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári törvénykönyv rendelkezései, a legfontosabb tudnivaló az, hogy az online fogyasztónak is vannak jogai!
Rendelés menete
Termékek kiválasztása
A bal oldali menüsort használva navigálhat a termékkategóriákban. A listanézetben megjelenő termékek nevére kattintva további információk jelenek meg a termék állapotáról, tartozékairól vagy annak összetételéről. A megvásárolni kívánt terméknél kattintson a "Kosárba" gombra:

Kosár
Egy termék kosárba helyezésekor Önt nem irányítjuk automatikusan a kosár oldalára. Azt az oldal elején, a weboldal fejléc jobb részében találja. Arra kattintva megtekintheti a benne lévő termékeket, illetve lehetősége nyílik a mennyiség módosítására vagy az adott termék törlésére.

Rendelési és kézbesítési részletek
Miután kiválasztotta a megvásárolni kívánt termékeket, töltse ki a rendelés befogadásához szükséges adatokat a kosár tartalma alatti résznél. Ezek megadása maximum 1-2 percet vesz igénybe.


Amennyiben először rendel oldalunkról, úgy töltse ki az űrlap kötelező mezőit a megfelelő adatokkal, majd kattintson a “Rendelés küldése” gombra.

Ha már rendelt tőlünk korábban, akkor a bejelentkező ablakban adja meg e-mail címét és jelszavát, így rendszerünk beléptetni saját fiókjába. Ezt követően a legutóbbi rendelésénél megadott összes adata automatikusan be fog töltődni. A “Megrendelés” gombra kattintva véglegesítheti rendelését.


Adatok mentése
Minden elküldött rendelés alkalmával a rendszer elmenti a megadott szállítási adatait, így ezeket későbbi rendelései során bármikor néhány kattintással ismét használni tudja. A megnyitott számlán valós időben követheti a változásokat.
Vásárlás, regisztráció
Az Interbolt.eu Kft által üzemeltetett interbolt.eu szolgáltatásai elérhetőek mindazok számára, akik regisztrálnak, valamint jog-és cselekvőképes személyek, vagy gazdálkodó szervezetek. A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy természetes személy, aki 18. életévét betöltötte, és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) szerint nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:8. §.), vagy 16. életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen (Ptk. 2:11-12.§§ ).

Vállalkozás (Ptk. 8:1.§4.), amely törvényes képviselője vagy meghatalmazottja útján eljárva kereskedői fiókot nyit és minden esetben a saját, vagy az általa képviselt gazdálkodó szervezet nevében, valós felhasználói adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.
Termékek

Az "Újszerű" termékek esetében a termék teljes mértékben hibátlan. Esztétikailag kifogástalan, de újnak nem mondható. Burkolaton belül portiszta - por tisztított. Burkolaton előfordulhat matrica eltávolításkor ott maradó szennyeződés és annak nyoma.

LCD vagy TFT (pixel technológiával működő) kijelzővel rendelkező termékek esetében szállítást követően elfordulhatnak pixelhibák. Ide vonatkozóan A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk, (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

Akkumulátorral szerelt termékek esetében a gyártó által közölt adatok nem számítanak mérvadónak.
Bármelyik termék esetében ha az akkumulátort tartalmazz, az akár a hosszabb állás időtől is erősen a várt teljesítmény alatt működhet. Ideértve a hordozható számítógépeket, melyre cégünk a gyártó által közölt adatok szerinti időtartam 15% százalékát meg nem haladó üzemidő alatt azt külön feltünteti a termék adatoknál. Ideértendő, hogy nem érvényesíthető garacniális igény akkumulátorra, ha az teljesítménye a fentiek szerint rendelkezik.


A "Használt" termékek esetében a termékek az "Újszerű" állapoton felül előfordulhatnak a burkolaton erősebb karcolások, szennyeződések. Burkolati elemek hiányosak is lehetnek.  Laptop esetében a billentyűzet és a touch pad láthatóan van kifényesedve. Akkumulátorral szerelt termékek esetében annak teljesítménye nem érheti el a gyártó által megadott teljesítmény 5-10%-t sem.

LCD vagy TFT (pixel technológiával működő) kijelzővel rendelkező termékek esetében szállítást követően elfordulhatnak pixelhibák. Ide vonatkozóan A pixelek (elemi képpontok a TFT típusú kijelzőkön) működési sajátosságai miatt cégünk, (amennyiben a termék gyártója másképp külön nem rendelkezik) a nemzetközi ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza.

A fentiektől eltérő esetben a termék állapota megjelölésre kerül a termék adatlapján.

A termékhez csatolt képek minden esetben csak illusztrációk, azok megegyeznek az eladásra kínált eszközzel. A képen esetlegesen látható plusz kiegészítők (pl.: Hdd keret) nem tartozéka az eladásra kínált eszköznek. Ettől eltérően az megjelölésre kerül a termék leirásában!

Az elírás és tévedés jogát fenntartjuk. Minden esetben használt terméket értékesítünk, kivétel, ha az másként jelölve.


A márkanevek és típusjelzések védettek, az eredeti (OEM) gyártó tulajdonát képezik és kizárólag azonosításra szolgálnak.