Akció

Kategóriák

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Trusted Shops

 

Minősített webáruház

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Partnereink

Blog

Először is tisztázzuk, hogy a GPU nem keverendő össze a videókártyával!

"A GPU, teljes nevén graphics processing unit, magyarul grafikai processzor,  a grafikus vezérlőkártya központi egysége, amely az összetett grafikus műveletek elvégzéséért felelős.

A GPU feladata a grafikák létrehozásával és megjelenítésével közvetlenül kapcsolatban hozható magas szintű feladatok átvétele a CPU-tól, hogy annak számítási kapacitása más műveletek elvégzésére legyen felhasználható.

A modern GPU-k 2D és 3D műveletek elvégzésére egyaránt alkalmasak, számítási teljesítményük akár a CPU-k ötvenszeresét (1 teraflops) is meghaladhatja, de az utóbbival szemben csak műveletek szűk körét tudják elvégezni.” Wikipédia

Switch, Hálózati eszközök, gyors hálózat

Emlékszel, hogy pár éve még a hálózatok mennyire gyerekcipőben jártak?


Mennyi mindennek kellett összepasszolnia, megfelelnie egymásnak, hogy akár csak 1db szöveges dokumentumot megosszunk a saját számítógépünkről egy “vezetéken” keresztül egy másik gépre, ami lehet, hogy csak fél méterre volt a mi masinánktól.

Ritkán de kapunk olyan kommenteket, hogy az általunk forgalmazott használt felújított szerverek, az ipari hulladék szintjén vannak és csak átverjük a vásárlóinkat.

Természetesen aki ilyen kommentet ír, nem vásárolt még tőlünk és valószínüleg csak azért teszi ezt, mert nincs tisztában a szervereink életútjával.

Ezért ebben a rövid blog bejegyzésben tisztázzuk, hogy hogyan kerül eladásra egy használt szerver.

Egy idilli világban minden fejlesztő, mérnök és grafikus a legfrissebb legújabb munkaállomáson dolgozik...

De sajnos nem ebben az idilli álomvilágban élünk! A valóság az, hogy új munkaállomásokkal felszerelni egy irodát rettentően drága mulatság! Persze jól mutat de semmiképp sem a legjobban megtérülő befektetés.

Azonban a kiélezett piaci verseny folyamatosan arra sarkallja a szolgáltatókat, hogy jobb termékkel, jobb szolgáltatással versenyképesebbek legyenek. Ehhez viszont folyamatosan innoválni és fejleszteni kell!

Biztos benned is megfogalmazódott, hogy nem is kell minden esetben a legújabb munkaállomás. Hiszen a legtöbb esetben az új fejlesztések annyira irreálisan drágák a teljesítmény növekedéshez képest amit kapsz, hogy egyáltalán nem éri meg!

De akkor mit tehetsz azért, hogy a lehető legjobb dolgokat használd, de még se költsd el a cég összes pénzét? Gondolkozz újraértékesített munkaállomásokon!

Véleményed szerint mi a legfontosabb szempont használt szerver vagy használt munkaállomás vásárlásakor?

 - A teljesítmény?
 - A gép állapota?
 - Hogy mennyire ismert az a cég ahol vásárolni szeretnél?