Akció

Kategóriák

Fizetési megoldás

 

Vedd meg most, fizess később PastPay-jel

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

 

paypal.com

Kiemelt partnereink

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Pénznem váltás

Partnereink

Blog

Raid vezérlők

Mi is az a RAID, mire használjuk és hogy működik?

Nem tudod, hogy mi az a RAID de szeretnél képbe kerülni, mert lehet, hogy pont erre van szükséged?

Ebben a bejegyzésben segítünk, hogy beleláss a RAID világ alapjaiba.

Amennyiben Te már jártas vagy ebben a témában és konkrét kérdésed van, abban az esetben keress minket telefonon, vagy e-mailben.

Az első kérdés amivel már nagyon sokszor találkoztunk, és amivel érdemes kezdeni az, hogy “mi az a RAID?”.

A RAID egy tárolási technológia, melynek betűi egy angol kifejezést rejtenek magukba, ami a Redundant Array of Inexpensive Disks vagy Redundant Array of Independent Disks.

Szünetmentes tápegység UPS


Miért és milyen szünetmentes tápegységre (UPS) van szükségem?

 

Szokták mondani a szakemberek, hogy jó minőségű munkához, jó minőségű, azaz tökéletesen kifogástalan eszköz szükséges. Ez igaz az informatikai termékekre is. Ha jó minőségű szolgáltatást szeretnénk nyújtani, és ezt a szolgáltatást főként valamilyen számítógéppel végezzük el, akkor érdemes olyan "gépet" használnunk, amivel a feladatunkat kiemelkedő szinten tudjuk ellátni.


Új Dell T5820 Munkaállomás

 

Itt a bejegyzés elejét kezdhettük volna egy olyan faviccel, ami a munkaállomás árának a felére utal, de ezt nem tesszük, mert ez egy “véresen” komoly téma! Persze nem feltétlenül szó szerint, de tényleg nem vicc!

Kitekintő: Ha itt vagy, márpedig itt vagy, különben nem olvasnád ezt most, akkor tisztában vagy vele, hogy a munkaállomás egy felsőkategóriás asztali számítógép, amelyet technikai alkalmazások futtatására terveztek. Így funkcionalitásáról és a szükségességéről nem is érdemes többet beszélnünk.

És akkor jöjjön a lényeg:

Garancia kiterjesztés

 

Garancia kiterjesztés szerverekre

Amennyiben olvastad a “Mi teszi annyira vonzóvá a használt munkaállomásokat?” és az “Egy szerver életútja. Honnan és hogyan is kerül eladásra egy használt szerver.” című bejegyzéseinket, akkor már tudhatod, hogy miért éri meg jobban a használt, vagy újraértékesített gép vásárlása az újakhoz képest.

 

Ebben a bejegyzésben pedig azt mutatjuk meg röviden, hogy ha a használt, vagy újraértékesített konfiguráció mellett döntesz, akkor sem kell aggódnod, mert szinte az összes termékhez, ami a webáruházunkban szerepel, a gyártóéval megegyező garanciális feltételeket biztosítunk számodra! 

 

Ha pedig ez mégsem lenne elég és még nagyobb biztonságban szeretnéd tudni a vállalkozásod informatikai infrastruktúráját, abban az esetben számodra találtuk ki a GARANCIA KITERJESZTÉS lehetőségét.

Ahogy növekszik a vállalkozás, úgy növekednek az irodai feladatok és ezzel együtt szükség van olyan IT eszközökre, amelyek gyorsítják a folyamatokat, és így időt és pénzt termelnek a cégnek. 

 

Ebben a cikkünkben azt mutatjuk meg neked, hogy milyen szervert érdemes vásárolni a cégbe, ha rengeteg file-t kell biztonságosan tárolni és megosztani a munkatársakkal. Ha zökkenőmentesen akartok sokat nyomtatni, és ha esetleg még a levelezést is saját szerverről akarjátok üzemeltetni.

Mi az? Dupla annyiba kerül mégsem jobb? Új PowerEdge R740

 

Mi az? Dupla annyiba kerül mégsem jobb? Új PowerEdge R740

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy erős kijelentés de az Új Dell PowerEdge R740 szerver dupla annyiba kerül és még sem jobb! A bejegyzésem végére meg fogod érteni, hogy miért állítom ezt és, hogy miért írtam meg ezt a bejegyzést! 

Dell PowerEdge R630 szerver

 

A Dell PowerEdge R630-as szerver egy tökéletes és megfizethető választás!

A Dell PowerEdge R630 megnövelt tárolási lehetőségeket és kibővíthetőséget biztosít a jövőbeli növekedés támogatására, így megnöveli a megbízhatóságot és a teljesítményt az előző generációhoz képest. A “hot- plug” SSD-k, a legújabb Xeon processzorok és a kibővíthető I/O kapacitás miatt ez a szerver kiváló választás közép- és nagyvállalatok számára is.

Először is tisztázzuk, hogy a GPU nem keverendő össze a videókártyával!

"A GPU, teljes nevén graphics processing unit, magyarul grafikai processzor,  a grafikus vezérlőkártya központi egysége, amely az összetett grafikus műveletek elvégzéséért felelős.

A GPU feladata a grafikák létrehozásával és megjelenítésével közvetlenül kapcsolatban hozható magas szintű feladatok átvétele a CPU-tól, hogy annak számítási kapacitása más műveletek elvégzésére legyen felhasználható.

A modern GPU-k 2D és 3D műveletek elvégzésére egyaránt alkalmasak, számítási teljesítményük akár a CPU-k ötvenszeresét (1 teraflops) is meghaladhatja, de az utóbbival szemben csak műveletek szűk körét tudják elvégezni.” Wikipédia

Switch, Hálózati eszközök, gyors hálózat

Emlékszel, hogy pár éve még a hálózatok mennyire gyerekcipőben jártak?


Mennyi mindennek kellett összepasszolnia, megfelelnie egymásnak, hogy akár csak 1db szöveges dokumentumot megosszunk a saját számítógépünkről egy “vezetéken” keresztül egy másik gépre, ami lehet, hogy csak fél méterre volt a mi masinánktól.

Ritkán de kapunk olyan kommenteket, hogy az általunk forgalmazott használt felújított szerverek, az ipari hulladék szintjén vannak és csak átverjük a vásárlóinkat.

Természetesen aki ilyen kommentet ír, nem vásárolt még tőlünk és valószínüleg csak azért teszi ezt, mert nincs tisztában a szervereink életútjával.

Ezért ebben a rövid blog bejegyzésben tisztázzuk, hogy hogyan kerül eladásra egy használt szerver.

Egy idilli világban minden fejlesztő, mérnök és grafikus a legfrissebb legújabb munkaállomáson dolgozik...

De sajnos nem ebben az idilli álomvilágban élünk! A valóság az, hogy új munkaállomásokkal felszerelni egy irodát rettentően drága mulatság! Persze jól mutat de semmiképp sem a legjobban megtérülő befektetés.

Azonban a kiélezett piaci verseny folyamatosan arra sarkallja a szolgáltatókat, hogy jobb termékkel, jobb szolgáltatással versenyképesebbek legyenek. Ehhez viszont folyamatosan innoválni és fejleszteni kell!

Biztos benned is megfogalmazódott, hogy nem is kell minden esetben a legújabb munkaállomás. Hiszen a legtöbb esetben az új fejlesztések annyira irreálisan drágák a teljesítmény növekedéshez képest amit kapsz, hogy egyáltalán nem éri meg!

De akkor mit tehetsz azért, hogy a lehető legjobb dolgokat használd, de még se költsd el a cég összes pénzét? Gondolkozz újraértékesített munkaállomásokon!

Véleményed szerint mi a legfontosabb szempont használt szerver vagy használt munkaállomás vásárlásakor?

 - A teljesítmény?
 - A gép állapota?
 - Hogy mennyire ismert az a cég ahol vásárolni szeretnél?