Akció

Kategóriák

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Trusted Shops

 

Minősített webáruház

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Partnereink

Blog

Ahogy növekszik a vállalkozás, úgy növekednek az irodai feladatok és ezzel együtt szükség van olyan IT eszközökre, amelyek gyorsítják a folyamatokat, és így időt és pénzt termelnek a cégnek. 

 

Ebben a cikkünkben azt mutatjuk meg neked, hogy milyen szervert érdemes vásárolni a cégbe, ha rengeteg file-t kell biztonságosan tárolni és megosztani a munkatársakkal. Ha zökkenőmentesen akartok sokat nyomtatni, és ha esetleg még a levelezést is saját szerverről akarjátok üzemeltetni.

Mi az? Dupla annyiba kerül mégsem jobb? Új PowerEdge R740

 

Mi az? Dupla annyiba kerül mégsem jobb? Új PowerEdge R740

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy erős kijelentés de az Új Dell PowerEdge R740 szerver dupla annyiba kerül és még sem jobb! A bejegyzésem végére meg fogod érteni, hogy miért állítom ezt és, hogy miért írtam meg ezt a bejegyzést! 

Dell PowerEdge R630 szerver

 

A Dell PowerEdge R630-as szerver egy tökéletes és megfizethető választás!

A Dell PowerEdge R630 megnövelt tárolási lehetőségeket és kibővíthetőséget biztosít a jövőbeli növekedés támogatására, így megnöveli a megbízhatóságot és a teljesítményt az előző generációhoz képest. A “hot- plug” SSD-k, a legújabb Xeon processzorok és a kibővíthető I/O kapacitás miatt ez a szerver kiváló választás közép- és nagyvállalatok számára is.

Először is tisztázzuk, hogy a GPU nem keverendő össze a videókártyával!

"A GPU, teljes nevén graphics processing unit, magyarul grafikai processzor,  a grafikus vezérlőkártya központi egysége, amely az összetett grafikus műveletek elvégzéséért felelős.

A GPU feladata a grafikák létrehozásával és megjelenítésével közvetlenül kapcsolatban hozható magas szintű feladatok átvétele a CPU-tól, hogy annak számítási kapacitása más műveletek elvégzésére legyen felhasználható.

A modern GPU-k 2D és 3D műveletek elvégzésére egyaránt alkalmasak, számítási teljesítményük akár a CPU-k ötvenszeresét (1 teraflops) is meghaladhatja, de az utóbbival szemben csak műveletek szűk körét tudják elvégezni.” Wikipédia

Switch, Hálózati eszközök, gyors hálózat

Emlékszel, hogy pár éve még a hálózatok mennyire gyerekcipőben jártak?


Mennyi mindennek kellett összepasszolnia, megfelelnie egymásnak, hogy akár csak 1db szöveges dokumentumot megosszunk a saját számítógépünkről egy “vezetéken” keresztül egy másik gépre, ami lehet, hogy csak fél méterre volt a mi masinánktól.

Ritkán de kapunk olyan kommenteket, hogy az általunk forgalmazott használt felújított szerverek, az ipari hulladék szintjén vannak és csak átverjük a vásárlóinkat.

Természetesen aki ilyen kommentet ír, nem vásárolt még tőlünk és valószínüleg csak azért teszi ezt, mert nincs tisztában a szervereink életútjával.

Ezért ebben a rövid blog bejegyzésben tisztázzuk, hogy hogyan kerül eladásra egy használt szerver.

Egy idilli világban minden fejlesztő, mérnök és grafikus a legfrissebb legújabb munkaállomáson dolgozik...

De sajnos nem ebben az idilli álomvilágban élünk! A valóság az, hogy új munkaállomásokkal felszerelni egy irodát rettentően drága mulatság! Persze jól mutat de semmiképp sem a legjobban megtérülő befektetés.

Azonban a kiélezett piaci verseny folyamatosan arra sarkallja a szolgáltatókat, hogy jobb termékkel, jobb szolgáltatással versenyképesebbek legyenek. Ehhez viszont folyamatosan innoválni és fejleszteni kell!

Biztos benned is megfogalmazódott, hogy nem is kell minden esetben a legújabb munkaállomás. Hiszen a legtöbb esetben az új fejlesztések annyira irreálisan drágák a teljesítmény növekedéshez képest amit kapsz, hogy egyáltalán nem éri meg!

De akkor mit tehetsz azért, hogy a lehető legjobb dolgokat használd, de még se költsd el a cég összes pénzét? Gondolkozz újraértékesített munkaállomásokon!

Véleményed szerint mi a legfontosabb szempont használt szerver vagy használt munkaállomás vásárlásakor?

 - A teljesítmény?
 - A gép állapota?
 - Hogy mennyire ismert az a cég ahol vásárolni szeretnél?