Akció

Kategóriák

Fizetési megoldás

 

Vedd meg most, fizess később PastPay-jel

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

 

paypal.com

Kiemelt partnereink

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Pénznem váltás

Blog
2020.06.15 07:22

Egy szerver életútja. Honnan és hogyan is kerül eladásra egy használt szerver.

Ritkán de kapunk olyan kommenteket, hogy az általunk forgalmazott használt felújított szerverek, az ipari hulladék szintjén vannak és csak átverjük a vásárlóinkat.

Természetesen aki ilyen kommentet ír, nem vásárolt még tőlünk és valószínüleg csak azért teszi ezt, mert nincs tisztában a szervereink életútjával.

Ezért ebben a rövid blog bejegyzésben tisztázzuk, hogy hogyan kerül eladásra egy használt szerver.

 

Az általunk értékesített szerverek a külföldi nagyobb vállalatoktól, és közigazgatási szervektől érkeznek. Hiszen ezek az intézmények cégek megengedhetik maguknak, hogy 3 évente lecseréljék a teljes gépparkot.

De ez idő alatt is van amikor egy-egy projekt keretében új szervereket vásárolnak, vagy lízingelnek.

Ezek a szerverek nyugaton minden esetben légkondis klimatizált termekbe kerülnek gyártói támogatással. Folyamatosan horror összegeket költenek a biztonságos működésre, karbantartásra. Így

Ha vége az adott projektnek, vagy pedig 1-3 évente cserélnek, esetleg lejár a lízing akkor jövünk mi a képbe. Teljes riportot kapunk a szerverekről, hogy mi micsoda és van e hibája, ha van akkor milyen hibája van stb… Ezután a hibás gépek megsemmisítésre kerülnek.

A hibátlan jó szerverek pedig hozzánk kerülnek. Mi minden szervert újra letesztelünk, és firmware frissítjük, hogy te már egy kész azonnal működőképes szervert tudj vásárolni.

A gyakorlatban ahogy látod ennél a DELL POWEREDGE R730XD-nél (kattints ide), ha nem lennénk biztosak abban, hogy kifogástalan műszaki állapotban van, nem vállalnánk rá 36 hónap garanciát. Valamint nem kínálnánk fel hozzá extra kiterjesztett garanciát.

Összegezve tehát az általunk értékesített szerverek előélete meseszép volt, klimatizált szervertermekben, folyamatosan karbantartva tették a dolgukat.

Mi átnéztük, leteszteltük őket és most ezekhez a szerverekhez töredék áron juthatsz hozzá nagyon jó a gyárihoz közel azonos garanciális feltételekkel.

Kattints és nézd meg szerver kínálatunkat: https://www.interbolt.eu/hasznalt-szerver-olcso-tesztelt