Akció

Kategóriák

Fizetési megoldás

 

Vedd meg most, fizess később PastPay-jel

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

 

paypal.com

Kiemelt partnereink

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Pénznem váltás

Blog
2020.06.15 07:22

Gyors hálózatot mindenkinek!

Switch, Hálózati eszközök, gyors hálózat

Emlékszel, hogy pár éve még a hálózatok mennyire gyerekcipőben jártak?


Mennyi mindennek kellett összepasszolnia, megfelelnie egymásnak, hogy akár csak 1db szöveges dokumentumot megosszunk a saját számítógépünkről egy “vezetéken” keresztül egy másik gépre, ami lehet, hogy csak fél méterre volt a mi masinánktól.

Ha pedig sikerült és összejött a kapcsolat és tényleg minden jól működött, akkor sem egy pillanat alatt történt meg az adatcsere, hanem perceket várhattunk még lélegzetünket visszatartva, kezünket ökölbe szorítva, verejtékes homlokkal koncentráltunk (mintha bármit is számított volna), hogy sikerüljön az adattovábbítás és ne jelenjen meg semmilyen piros ablak, ami abban az időben a hibát jelentette.

Az informatikai fejlődéseknek köszönhetően már nem okoz problémát, akár több gép “összekötése” sem, az adatátviteli sebesség pedig a sokszorosára nőtt. Most már nem csak fájlok küldözgetésére alkalmas egy számítógépes hálózat, hanem folyamatos munkára is.

Például, ha az irodában nem szeretnénk minden PC-re megvásárolni az általunk használt alkalmazások licencét, akkor elég ezt megtennünk egy gépre, ami a szerverként funkcionál. A többi, úgynevezett kliensgép, pedig a hálózathoz kapcsolódva használhatja a megfelelő program 1-1 példányát távolról indítva. Természetesen azért ez nem ilyen egyszerű, de egy szakértő a megfelelő tudással könnyedén veszi a telepítések és beállítások dzsungelének zökkenőkkel teli akadályait és tökéletesen működő hálózatot épít fel.

Aktív jeltovábbító eszköz

Azt azért nem szabad elfelejtenünk, hogy egy megfelelő informatikai hálózathoz megfelelő eszközök is szükségesek. Amennyiben gyors hálózatot szeretnénk használni, úgy semmiképp se hagyjuk figyelmen kívül a használni kívánt Switch-ek (aktív jeltovábbító eszköz) sebességét. Szerencsére a fejlődésnek az is köszönhető, hogy mára már szinte mindenki használhat akár 10GbE sebességű switch-et az elérhető árának köszönhetően. A switch szinte elengedhetetlen tartozéka egy többgépes hálózatnak, ami a rácsatlakoztatott gépek adatáramlását valósítja meg.

“A MAC címek vizsgálatával képesek közvetlenül a célnak megfelelő portra továbbítani az adott keretet; tekinthetők gyors működésű, többportos hálózati hídnak is.” Wikipedia

Mennyire jó az, hogy többé már nem kell plusz időt rászámolnunk a feladatunk elvégzésre mégha hálózatban is dolgozunk, mert ezek a sebességek már tényleg képesek szinte “akármire”.

Az újraértékesített 10GbE Ethernet switch-ek megfizethető árának hála, már tényleg szinte mindenkinek akinek szükséges, elérhetővé váltak ezek a gyors hálózatok.

Ha Te is gyors hálózaton szeretnél dolgozni, akkor mindenképp Neked ajánljuk a 

DELL NETWORKING N4032F 24 portos 10GbE Ethernet switch-et, amiről ide kattintva több információt olvashatsz.