Akció

Kategóriák

Fizetési megoldás

 

Vedd meg most, fizess később PastPay-jel

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

 

paypal.com

Kiemelt partnereink

Miért jársz velünk jobban?

Miért jársz jobban velünk?

Hírlevél

Házhozszállítás

Szállítás

Pénznem váltás

Blog
2021.02.26 07:30

Miért van szükségem szünetmentes tápegységre?

Szünetmentes tápegység UPS


Miért és milyen szünetmentes tápegységre (UPS) van szükségem?

 

Szokták mondani a szakemberek, hogy jó minőségű munkához, jó minőségű, azaz tökéletesen kifogástalan eszköz szükséges. Ez igaz az informatikai termékekre is. Ha jó minőségű szolgáltatást szeretnénk nyújtani, és ezt a szolgáltatást főként valamilyen számítógéppel végezzük el, akkor érdemes olyan "gépet" használnunk, amivel a feladatunkat kiemelkedő szinten tudjuk ellátni.

Viszont ezeknek az eszközöknek szükségük van elektromos áramra is!

Ebben a korban amikor minden árammal működtetett készülékre már jutna egy IP cím, amikor szinte már mindent számítógépek vezérelnek, nagyon oda kell figyelnünk a gépeink folyamatos, jó minőségű áramellátására.

Egy áramkimaradás során, legyen az csak 1 másodperc, hatalmas problémák adódhatnának.


Nézzünk egy-két példát:


Tegyük fel, hogy a bankban vagy és épp be szeretnél fizetni egy bármekkora összeget a számládra. De amikor az összeg jóváírása kerülne, jön egy áramszünet, ami igaz csak 1 másodpercre hagyja áram nélkül a “gépeket”, de a pénzed nagy valószínűséggel már nem lenne a te tulajdonodban.

Vagy ha egy kórházban lenne egy apró áramszünet! Mennyi és mennyi olyan dolog történne amiket meg lehetett volna előzni, ha az eszközök folyamatos áramellátást kaptak volna.

De nem is kell ennyire negatív irányba elmennünk. Elég csak arra gondolni, hogy mi történik ha egy határidős munkát kell leadnod, de elmegy az áram és elveszik a munkád egy része. Igen, itt sokan arra gondolnak, hogy mi van az automatikus mentéssel? Az valóban megoldás lehet, de tapasztalataink szerint nagyjából 20%-ban volt hasznos ez a beállítás.

Ezen felül nem csak a még nem mentett feladatokat veszíthetjük el, hanem a számítógépünk is meghibásodhat.

Ha te nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, és ezzel vissza is kanyarodunk a bejegyzés elejére, ha mindig jó és magas minőségű szolgáltatást szeretnél nyújtani a partnereidnek, ügyfeleidnek, akkor érdemes beruháznod szünetmentes tápegységbe (angolul: Uninterruptible Power Supply azaz UPS).

A szünetmentes tápegység (UPS), alapvetően egy akkumulátoros tartalék tápellátó rendszer, amely elég hosszú ideig szolgálja ki a berendezéseket, hogy azok megfelelően álljanak le egy áramkimaradás esetén. Így minimálisra csökkenthetik az adatvesztést.

Szünetmentes tápegységből többféle márka és típus is létezik. Mielőtt leteszed a voksodat egy szünetmentes tápegység mellett, és megvásárolod azt, több mindent érdemes megvizsgálni és figyelembe venni, hogy tényleg a megfelelőt válaszd és ne érjen meglepetés amikor bevetésre kerül.

Amikor vásárlóinkkal beszélgetünk erről, akkor az első kérdésük, hogy "Milyen szünetmentes tápegységet vegyek?". 

A pontos válaszadás pedig nem is olyan egyszerű, még akkor sem ha otthonra, vagy egy kisebb irodában szeretné használni, mert először fel kell mérni azt, hogy milyen és mekkora fogyasztású gép, vagy gépek lesznek rácsatlakoztatva.

A UPS rendszerek három különböző topológiával vagy kategóriával rendelkeznek, attól függően, hogy milyen áramvédelemre van szükségünk. A készenléti, a vonal interaktív és az online.

A készenléti, vagyis az online UPS
A legpénztárcakímélőbb megoldások otthonra, vagy kisebb irodába. Hátránya, hogy egy kisebb, akár pár voltos feszültségcsökkenésre is bekapcsolnak és 100%-ban akkumulátort terhelve teljesítik szolgálatukat, mivel folyamatosan figyelik az áramellátást.


Vonal interaktív, line interactive UPS
Leggyakrabban használt szünetmentes tápegység típus kisvállalkozásoknál, webkiszolgálóknál és vállalati részlegek kiszolgálóinál. Az interaktív vonalas UPS rendszerek automatikus feszültségszabályozást (AVR) használnak a rendellenes feszültségek kijavítására anélkül, hogy akkumulátorra váltanának. (A feszültség szabályozása az akkumulátorra váltással lemeríti a tartalék energiát, és idő előtt elhasználódhat.) Az UPS észleli, ha a feszültség átlép egy előre beállított alacsony vagy magas küszöbértéket, és transzformátorokkal növeli vagy csökkenti a feszültséget egy meghatározott összeggel, hogy visszaadja azt. az elfogadható tartományba.

Online típusú UPS
Főként olyan helyeken használják, ahol rossz minőségű az áram, vagy ahol követelmény a stabil feszültség. Az online szünetmentes tápegység rendszerek pontosabb feszültségszabályozási módszert alkalmaznak: folyamatosan átalakítják a bejövő váltakozó áramot egyenárammá, majd az egyenáramot ideális váltakozó áramú kimenő energiává alakítják.

Ez a folyamatos kettős konverziós művelet elszigeteli a csatlakoztatott berendezéseket az AC-vezeték problémáitól, ideértve az áramkimaradásokat, az áramkimaradásokat, a túlfeszültségeket, a túlfeszültségeket, a vonalzajt, a harmonikus torzítást, az elektromos impulzusokat és a frekvenciaváltozásokat. 

Amennyiben Te is szeretnél egy megbízható UPS-t, azaz szünetmentes tápegységet vásárolni otthonodba, irodádba, akkor kattints a lenti linkre és böngészd át kínálatunkat, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő méretű és erősségű eszközt javasolhassunk számodra.

Szünetmentes tápegyíségek, UPS-ek ->> https://www.interbolt.eu/sct/712970/Szunetmentes